Kävimme mieheni kanssa kuuntelemassa Ruotsin eturivin esiintyjiä Kentfest tapahtumassa Ullevin stadionilla Göteborgissa. Kent on jotakuinkin Ruotsin sliipattu versio Eppu Normaalista eli ovat omassa maassaan erittäin kuuluisia, soittaneet jo parikymmentä vuotta ja soittavat musiikkia jossa sanoitus on pääosassa. Heidän lisäkseen esiintymässä oli mm. Cardicans yhtyeestä maailmankuuluisuuteen noussut Nina Persson oman kokoonpanonsa Nina’s Persons kanssa. Joku ehkä muistaa Ninan ja Tom Jonesin dueton Burning down the house ellei tuo Cardicans soita mitään kelloja.

Lippuja sai vain stadionin kentälle joka oli jaettu kolmeen osaan, kaksi anniskelualuetta sekä yksi alkoholiton alue jossa tarjolla oli virvoitusjuomia, pikkupurtavaa sekä karkkia. Anniskelualueilla oli tarjolla virvoitusjuomia, alkoholia, pikkupurtavaa, hampurilaisia sekä kebabia. Näiden stadionalueen sisällä olevien nautiskelualueiden lisäksi tarjolla oli valtava aidattu alue jossa tiskijukka soitteli levyjä, jossa oli rantalentopallokenttä, aurinkotuoleja, pari huvipuistolaitetta ja useita erilaisia ruokakojuja, paljon pöytiä sekä Ben&Jerry’s jäätelökioski.

Musiikillinen anti tarjottiin stadionin kahdella eri lavalla joissa esiintyjät soittivat vuorotellen. Näin ihmiset liikkuivat lavojen välillä jokaisen esityksen jälkeen ja tunnelma oli hyvin festivaalimainen vaikka kaikki tapahtui yhtenä päivänä ja yhden stadionin sisällä. Kommentoinkin miehelleni heti stadionille tullessamme, että ihan kuin olohuoneeseen astuisi. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli hyvin lämminhenkinen minifestivaali ja Kent sai minusta yhden uuden ihailijan suuren fanilaumansa jatkoksi.

 

IMG_20140601_163934v-normal.jpg

 

IMG_20140601_171500v-normal.jpg

 

IMG_20140601_211149v-normal.jpg

 

IMG_20140601_213531v-normal.jpg

 

IMG_20140601_223433v-normal.jpg