Kävimme tänään laskemassa kurkia joita oli silmänkantamattomiin eikä laskennasta tullut kyllä yhtään mitään. Jotenkin kummassa olivat toiset onnistuneet ja nettisivun mukaan ilmoittivat päivän saldoksi 14.000 yksilöä, lisäkaneetilla "erittäin vaikea laskea". Uskon mielelläni, sekä saldoa että lisäkaneettia, sillä melu oli melkoinen ja lintuja todellakin riitti.

Matkassa kun oli myös pikkumies, niin mukanamme oli iso korillinen eväitä. Eväiden voimalla sitten ihmettelimme lintujen paljoutta, isoja busseja, moottoripyörää ja polun pikkukiviä.

Hornborgasjön ja tuhannet kurjet

Hornborgasjön sijaitsee Länsi-Götanmaalla (Västra Götaland) lähellä Falköping ja Skara nimisiä kaupunkeja. Paikka on yksi Euroopan tärkeimmistä kosteikoista, joka toimii sekä useiden muuttolintujen levähdyspaikkana että joidenkin lajien pesimispaikkana. Nykyisin lintuja ruokitaan päivittäin ja ruokintaan tarvittavat rahat kerätään mm. alueen parkkimaksuilla. Lisää paikasta löydät osoitteesta www3.lansstyrelsen.se/_vastragotaland/Projektwebbar/hornborga.