19.8.2010 vietimme päivän Annecyssa, yhdessä ehdottomista suosikeistamme. Olemme käyneet kaupungissa useaan otteeseen, mutta aina sinne on yhtä mukava palata. Kaupungin tunnelma, maisemat ja kokonaisuus on kuin meitä varten tehtyjä. Unelmien asuinpaikka tai ehkäpä loma-asunnon hankintakohde, kuka tietää.

Matkaoppaan kuvaus Annecysta: Annecy, joka sijoittuu Lac d'Annecyn päähän ja on lumihuippuisten vuorien ympäröimä, on yksi hurmaavimmista ja kauneimmista Alppien kaupungeista. Sen pienet keskiaikaiset korttelit ovat kuorrutettuja kanavilla, kukin koristelluilla silloilla ja kaarikäytäväkaduilla. Kaupungin kaduilla kuljeskelu on nähtävyys sinänsä, erityisesti markkinapäivinä. Vaikka kaupungista löytyy myös käymisen arvoisia nähtävyyksiä kuten esim. Palais de l'Isle, pieni 1300-luvulla rakennettu vankila joka sijaitsee keskellä Thiou kanavaa sekä korkealla kukkulalla kaupungin yläpuolella oleva tornilinnake Châteu d'Annecy, josta on upeat näkymät Annecyn keskustaan sekä kristallin kirkkaalle järvelle.

Illalla pyrähdimme väljiä moottoriteitä Luxembourgiin. Hotellimme Piemont sijaitsi mukavasti lähellä keskustaa, mutta rauhallisella ja siistillä alueella. Auton jätimme huoletta hotellin sivussa olevalle tielle parkkiin.

Annecy: takanani häämöttää Palais de l'Isle sekä Thiou kanava.

Lac d'Annecy