Paikallinen ulkomaalaisyhteisö järjesti tänään kiipeilypäivän läheiselle Lotus kukkulalle. Lotus vuoria/kukkuloitahan täällä on joka puolella, mutta tämä sijaitsee Panyu alueella, Guangzhoussa aivan Helmijoensuiston rannalla. Kukkula kohoaa 108m korkeuteen ja sen laella seisoo häikäisevä 40,88m korkea Kuan-Yin patsas. Patsas on kullattua pronssia ja lajissaan korkein maailmassa (Kiinassa kaikki on jollain mittarilla maailman suurinta, korkeinta, pienintä tai mitä vain). En esimerkiksi tiedä montako kullattua pronssista Kuan-Yin patsasta maailmassa seisoo, mutta tämä nyt on niistä patsaista se korkein.

Retkipäivä oli vallan mainio ja pientä sadekuuroa lukuun ottamatta myös sää suosi meitä. Alueella sijaitsee yksinkertainen kasvisravintola jonka ruoat ovat sekä maukkaita että kauniisti tehtyjä. Kalan muotoinen kasvisannos erehdyttävästi jopa maistui kalalle. Sen lisäksi söimme mm. mukamas-kanaa, mukamas-äyriäisiä, mukamas-makkaraa ja ihan rehellisiä kasviksia moneen lähtöön. Jälkiruoaksi ostimme inkiväärimaitoa, löysää tytinää jossa oli hauskasti inkiväärin potkua. Mielenkiintoinen tuttavuus, kannattaa maistaa jos eteen sattuu.

Kasvisravintolan ulkopuolella sai 5 paikallisella rahalla (n.0,62eur) 10 kolikkoa joita piti yrittää heittää pienen suihkulähteen keskellä oleviin metallikuppeihin. Kuppeja oli lähteessä 5 ja ne edustivat rahaa (2 kulhoa), terveyttä, rakkautta ja uraa. Raha ja ura kulhot olivat pieniä, terveyttä ja rakkautta sai hieman isommista kulhoista. Ensimmäiset kolme kolikkoa veteen heitettyäni alkoi heittokäsi tarkentua ja purkitin jokaiseen eri kulhoon kolikon, rahakulhoon pistin varmuudeksi pari. Jokaisesta purkitetusta kolikosta sain palkinnoksi puuhelmirannekorun. Toivottavasti jo saatu palkinto ei vie purkitetun kolikon lupausta.

 

018-normal.jpg

Lotus suihkulähde

 

026-normal.jpg

Lotus Temppeli ja sakean suitsukesavun takana Kuan-Yin patsas

 

087-normal.jpg

Rikkaus kirjoitettuna sadalla eri merkillä

 

090-normal.jpg

Swallow Cliff eli Pääskysjyrkänteet

 

108-normal.jpg

Upeita kallioita ja kauniita kävelysiltoja peilityyniin veden päällä

 

109-normal.jpg

Mielenrauhaa

 

120-normal.jpg

Kesä on kovaa vauhtia tulossa