Aamulla kohteena Helsingin Messukeskus sekä Habitare ja illalla lento kotiin. Siis lentolaukku mukaan matkaan ja junalla kohti Pasilaa. Laukun säilytys onnistui näppärästi messukeskuksen narikassa johon takin lisäksi sai jättää yhden laukun, kaikki hintaan 2eur. Sitten vain tossua toisen eteen sekä messuja valloittamaan. Paljon oli nähtävää. Upeaa, uutta, erikoista, mielenkiintoista, eriskummallista, hämmästyttävää ja ihan kamalaakin. Uusia innovaatioita ja oivalluksia löytyi, mutta myös paljon perinteistä. Luonnon materiaalit ja ympäristöystävällisyys oli monien teemana. Kaikkea mahtuu matkaan kun messut ovat suuret ja näytteilleasettajia useita satoja. Yksi tehopäivä vain tuntuu olevan melko lyhyt näin isoilla messuilla.

Tässä design-kilpailun voittaja Rrround-tuoli

Ja tässä heinäseipäille uusiokäyttöä

 

Illalla Finski siivitti meidät turvallisesti kotiin eikä myöhästymisistä tällä kertaa ollut haittaa. Ruoka koneessa on parantunut sen myötä kun ekonomista maksuton ruoka on poistettu kokonaan. Business nauttii paremmista eväistä ja ekonomissa voi ostaa virvokkeita niin halutessaan. Ihan hyvä konsepti Euroopassa jossa lennot eivät ole järin pitkiä. Näin business saa enemmän vastinetta lipun hinnalle eikä ekonomissa tarvi maksaa tyhjästä.

Helsinki-Vantaan lentokentällä poikkesin tuttuun ja paljon käyttämääni M-boxin myymälään laukkuja katsomaan. Upea Longchampin ruskea Kate Moss-nahkalaukku houkutteli kovasti, mutta sai vielä jäädä odottelemaan päätöksen kypsymistä kaupan hyllylle.