Kylällämme järjestetään vuosittain lokakuussa (tänä vuonna kolmas kerta) valon juhla. Kylämme halki virtaavan pienen joen rannat ovat valaistut tuhansin lampuin, lyhdyin ja valokoristein. Teemavalaistuksia ovat rakentaneet useat järjestöt ja yhteisöt. Kaikki työ tehdään vapaaehtoisvoimin ja valaistukset toteutetaan yritysten sponsoroimina. Tapahtuma kestää reilun viikon alkaen perjantaina ja päättyen seuraavan viikonlopun lauantai-iltana. Näin vierailijoille jää aikaa tutustua alueeseen kahden viikonlopun verran. Toki alue on sekä auki että aktiivinen läpi koko viikon. 

Jokaisena iltana on juhlateltassa täydet tarjoilut ruoan kera, lavalla soittaa/laulaa eri esittäjiä, arpajaisia järjestetään, paikallinen live-kummitustalo edustaa alueella pelotellen illan pimeydessä kulkijoita, soihduin valaistu soutuvene lipuu pitkin jokea, joen rannalla sijaitsevasta golfklubin ravintolasta saa tasokasta ruokaa ja kävelyreitin alkupäästä kahvia makeiden kahvileipien kera. Tänä vuonna myytiin myös tuikkuja lasten syöpäjärjestön tueksi. Tuikut sytytettiin ja laitettiin joelle lipumaan. Upea näky kun satoja tuikkuja lipui pitkin tummaa tyyntä joen pintaa. 

Tapahtuman järjestämiseen osallistuu lukuisa joukko vapaaehtoisia ja joka ilta on kylän seudun parkkipaikat täynnä vierailijoiden autoja. Tänä vuonna tapahtuma sijoittui ajalle 1.-9.10. joten tänään vietettiin tapahtuman viimeistä iltaa. Olemme vierailleet alueella muutamaan otteeseen, mutta vasta tänään kameran kera. Yhteensä vierailijoita on tänä vuonna ollut yli 20.000 joka vajaan 6.000 asukkaan kylällemme on melkoinen määrä.

 

Näkymä päätieltä joelle

Live-kummitustalon kummituksia rantapolulla

Rautatiesilta valaistuna

Valaistu Nossan