Guangzhoussa piti myös pojan kanssa vierailla. Pelkkä hissimatka Canton torniin on huima ja lasilattialla seisominen kruunaa vatsanpohjaa kutkuttavan elämyksen. Tornin ulkoseinällä oleviin elämysaktiviteetteihin tosin emme osallistuneet vaikka tarjolla olisi ollut kabiiniajelua, vapaata pudotusta, ulkoilmaterassia ja muuta adrenaliinituotannon aktivoijaa, lisähinnasta tosin.

Oopperatalon ja maakuntamuseon välisellä aukiolla kuuntelimme/katselimme tanssivaa suihkulähdettä. Aurinko paahtoi armottomasti ja suihkulähteestä lentäneet pisarat tuntuivat pelkästään mukavilta, tosin aurinkolasien kanssa sai niitä hieman varoa. Pisaraisten lasien läpi katsellessa kun on helppo saada päänsä kipeäksi.

Kävelimme pitkin kuumia katuja, söimme venäläisen ravintolan (Arbat) terassilla hikisestä ilmasta huolimatta, yritimme muistaa juoda riittävän usein ja levähtääkin aina välillä.

Jokilaivaristeilylle emme yrityksestä huolimatta päässeet koska emme halunneet päivällisristeilylle, emmekä toisaalta jaksaneet odottaa montaa tuntia lauttaa josta olisi löytynyt vapaita paikkoja. Upeaan TaiKooHui ostoskeskukseen sen sijaan pääsimme tutkailemaan viimeisintä muotia Diorin, Guccin, Pradan, Hermesin ja muiden huippumerkkien tyyliin.

 

012-normal.jpg

Infinity autojen markkinointia maakuntamuseon edustalla - Guangzhou

 

010-normal.jpg

Laulava suihkulähde – Guangzhou