Uusivuosi tuli ja meni, kovin nopeaan lähes huomaamatta. Joulukin lähti talosta vauhdilla heti pyhien jälkeen eli kun kinkun maku häipyi suusta, poistuivat joulukoristeet talosta. Mites tässä nyt näin kävi? Minähän olen jouluihminen. Vai olenko? Vai tarvitaanko jouluun kaikkia koristeita? Voisivatko glögit, piparit, laatikot, rosolli, kinkku sekä muut ruoat, adventtikalenteri, joululaulut ja se ihana yhdessäolo tuoda joulua ilman kuusta ja koristeita? Eihän meillä ollut luntakaan.

Joulukoristeet sekä kuusen nostelin esille 23. päivä ja pois ne korjasin 27. päivä. Ehtiväthän ne kaikki 4 päivää kotiamme koristaa. Tosin kyntteliköt loistavat ikkunoissa vieläkin ja ovat loistaneet ensimmäisestä adventista. Jäivät päälle kun lähdimme reissuun. Niin reissuun. Tänään alkoi arki vaikka pyhäpäivää kalenteri näyttää. Aamulla keräilimme itsemme ja tavaramme kasaan, ne yöllä esille haetut matkavaatteet ja salkkuihin pakatut työtarpeet. 

Kun ikkunoiden takana räiskyivät raketit, pakkailimme työtarpeitamme matkaa varten vain ohimennen raketteja ihaillen. Näin tämä vuosi vaihtui. Ja samaan aikaan nukkui tytär poikineen alakerrassa, heiltä meni raketit ohi täysin. Taitaa olla melko normaalia pientenlasten perheissä.

Tytär oli luonamme uudenvuoden vietossa, vävyn ollessa töissä. Tosin ehti vävykin aattopäivän kanssamme viettämään. Ruokailun jälkeen lähti sitten töihin ja me jäimme rennosti iltaa viettämään. Ihana ilta olikin, ennen sitä pakkausta. 

Aamulla kyllä pääsi tohina yllättämään kun kaikki olimme lähdössä samaan aikaan, tytär kohti kotia ja me kohti lentokenttää. Aikamme hääräiltyämme pakkaili tytär lapsensa autoon ja me pian hänen jälkeensä itsemme toiseen, edessämme parin viikon reissu Kiinaan.

Kentällä ehdimme istahtaa loungeen rauhoittumaan ja kevyttä lounasta syömään ennen koneeseen menoa. Helsingissä törmäsimme muutamaan kiinakaveriimme jotka olivat palailemassa joulunvietosta takaisin asemapaikkoihinsa. Meidän koneeseen ei tuttuja hypännyt joten pistin nopeasti silmät kiinni ja itseni vaakatasoon jotta helpommin siirtyisin uuteen aikaan laskeutumisen jälkeen.