Tuli käytyä vapun aikoihin Suomessa. Pikaista ja lyhyen kaavan kautta sukulointia, terapiasta käyvää ystäväkeskustelua sekä antoisaa mökkeilyä.

Yksin mökin rauhassa saa ladattua akkuja uskomattomalla tavalla. Ympärillä vain luonnon äänet, linnut pesimispuuhissaan, tikat nakuttamassa, kuikka huutamassa järvenselällä, sorsa uimassa rannan tuntumassa ja saunan tuoksu ilmassa. Vaikka onnistuinkin olemaan mökillä juuri ne kevään kylmimmät päivät lumisateineen ei saunan lämmössä ollut kylmyydestä tietoakaan. Rentouttavissa löylyissä oli hyvä nauttia. Ja kun lähimpään kauppaan on matkaa 39km, ei tarvi kaupungin hulinoista välittää saunan ulkopuolellakaan. Kassit täyteen ruokaa menomatkalla niin muutama päivä mökillä hurahtaa ilman tarvetta ihmisten ilmoille. Välillä sitä kaipaa tuollaista erakkoelämääkin, ehkä se on sitä suomalaisuutta.

Matkat eivät tosin menneet erakoinnin piikkiin. Menomatkalla osuimme yllättäen jollekin ihmeelliselle party-risteilylle, salsa-teemalla. Emme kylläkään osallistuneet latinoiden hulinoihin vaan ihanan äyriäisvadin rauhallisessa ravintolassa nautittuamme tungimme korvatulpat korviin ja vedimme peiton leukaan. Hienosti nukutti naapurien juhlinnasta huolimatta.

Ja jotta juhlat eivät olisi heti loppuneet, osuimme Helsingissä yöpyessämme samaan hotelliin reilun sadan nuoren pelaajan kanssa. Olivat olleet jossakin kansainvälisessä turnauksessa joka sattumalta oli juuri päättymässä ja joukkueet valvojineen sekä valmentajineen valmistautuivat kotimatkoille kuka minnekin päin maailmaa. Energiaa noilla nuorilla tuntui turnauksen jälkeenkin riittävän, sillä hotellin käytävillä käytiin lähinnä sählyn tyylistä peliä vielä illalla saapuessamme. Onneksi rauhoittuivat kohtuullisen aikaisin joten nukkumisen kanssa ei ollut tuonakaan yönä ongelmia.

Paluu kotiin tapahtui samoja polkuja. Onneksi paluumatkalla ei hotellissa asustanut peliporukoita eikä laivalla ollut vipinää. Ajomatka satamastakin sujui vaivatta vähäisen liikenteen ansiosta joten kovin oli rauhallinen kotiinpaluu.

Uspenskin Katedraali Helsingissä