Viikonloppuna pidimme vajatalkoot tyttären luona. Puutarhavaja käännettiin 90 astetta jotta ovi saatiin pihalle päin. Vajan viereen, pihan perälle rakennettiin sitten puuvaja talven takkapuita varten. Sille löytyi hyvä tila vajan ja aidan välistä kun vaja oli käännetty. Puuvaja ei näy terassille ja pysyy hyvin säältä suojassa. Vaja ei kauaa tyhjänä seiso sillä tilattuna on kolme kuutiota koivuhalkoja vajan täytteeksi ja tuvan lämmikkeeksi.

Tänään kävimme Kiinan uudessa viisumikeskuksessa Göteborgissa. Ilmeisesti Volvon ja Saabin runsaan Kiinamatkailun vuoksi viisumianomuksia on Göteborgissa tullut siinä määrin, että päättivät perustaa konsulaatista erillään olevan viisumikeskuksen joka siis palvelee nimensä mukaisesti vain viisumiasioissa. Palvelua saakin ihan ruotsin kielellä kun konsulaatissa palvelukieli oli huono englanti. Lisäksi palvelu on sekä tehokasta että joustavaa. Anomuksemme poikkeavuuden vuoksi soittivat jopa perään ja selittivät miten voimme nopeuttaa käsittelyä. Olimme hämmästyksestä ymmyrkäisinä ja kiittelimme soittajaa moneen kertaan.

Illalla ihmettelimme kun tyttären ovelle koputtivat naamiaisasuihin sonnustautuneet karkkikerjäläiset. Sunnuntaina lapsia juoksi jo ovelta ovelle pussit kourissa ja tänään uudelleen. Jenkeissähän trick-or-treat ilta on juurikin tänään eli lokakuun viimeisen päivän iltana, mutta täällä Ruotsissa näyttävät kopioijat lukeneet kalenteria hieman huolimattomasti. Ensi vuonna tiedämme ilmoittaa etukäteen kerjääville, että saavat tulla oikeana päivänä uudelleen ja mieluusti pukeutuneina.