Olen tutustunut muihin Etelä-Kiinassa oleviin ulkomaalaisiin Internations yhdistyksen kautta. Yksi näistä tuttavuuksista on viimeisillään raskaana ja hänen Internations ystävänsä päättivät järjestää hänelle yllätys-vauvajuhlat eli englantilaiselta nimeltään Baby Shower. Tosin sekä tuleva äiti että isä ovat molemmat intialaisia, mutta juhlan intialaista nimeä en tiedä.

Meitä oli paikalla sekä miehiä että naisia vaikka normaalisti juhlat ymmärtääkseni ovatkin vain naisten juttu. Miesten läsnäolo ei tosin menoa haitannut, mukavaa yhdessäoloa riitti tällä tavoin kaksin verroin. Tarjolla oli intialaisia pikkusuolaisia ja ihan kansainvälisiä pähkinöitä sekä sipsejä. Lahjat avattiin kun hävyttömän hyvä suklainen jälkiruokakakku oli syöty. Ja lahjoja riittikin vaikka kaksosia varten.

Vauvan sukupuolta yritettiin arvuutella erilaisin menetelmin. Kuka katsoi vatsan muodosta, kuka päätteli rikkoontuneiden ilmapallojen väristä ja kuka muuten vain heitti arvauksensa ilmaan. Lopuksi kuitenkin enemmistön arvaus vauvan tulevasta sukupuolesta oli poika, mielenkiintoista nähdä kumpi sieltä sitten lopulta ilmaantuu.

Intialaisiin rituaaleihin päästiin kaikki osallistumaan ja niitä organisoi tulevan isän vierailulla olleet vanhemmat. Ensin ripoteltiin tulevan isän ja äidin päälle kukkia sekä riisiä, lisäksi heidän otsiinsa painettiin punaiset pisteet. Sitten heitä lahjottiin. Normaalisti lahjat asetetaan tulevan äidin käsissä olevalle kankaalle, mutta koska meitä oli monta ja lahjoja kasapäin ei kankaalle kertynyt kuin perinteinen kookospähkinä sekä joitain muita hedelmiä. Kookospähkinän symboli jäi minulle vähän epäselväksi vaikka sitä yritettiin kovasti kysellä. Hyvää onnea kuulemma tuottaa. Lopuksi vielä jokainen vieras kävi vuorollaan kuiskaamassa jotakin tulevan äidin korvaan. Tämän kuiskauksen sitten vauva kuulee ja näin kokee olevansa tervetullut tähän maailmaan.

 

017v-normal.jpg

Juhlan aluksi puhallettiin ilmapalloja sekä vaaleansinisiä että vaaleanpunaisia

puhaltamassa australialainen, amerikkalainen ja iranilainen

 

020v-normal.jpg

Hauskaa riitti kaikilla

kuvassa tuleva äiti sekä hänen australialainen ja italialainen ystävä

 

042v-normal.jpg

Kaunis kukoistava äiti ja osa iloisen kirjavasta juhlakoristuksesta

 

051v-normal.jpg

Intialainen siunaus

 

074v-normal.jpg

Mystinen kookospähkinä, tulevat vanhemmat ja tulevat isovanhemmat

 

125v-normal.jpg

Kakkua syötettiin ensin tulevien vanhempien kesken, sitten tuleva äiti syötti anopille, jonka jälkeen molemmat naiset yhdessä tunkivat kakkua tulevan isän suuhun...

 

129v-normal.jpg

...ja sitten vuorossa oli appiukko jolle tuleva äiti tarjosi kakkupalaa ja lopuksi tuleva äiti kiersi lopun kakkupalan kanssa muutamia vieraita joista kukin vuorollaan haukkasi pienen osan. Siis kyseessä oli koko ajan sama kakkupala. Loput kakusta leikattiin normaalisti lautasille.

 

152v-normal.jpg

Tässä kuiskitaan kauniita vauvalle, kuiskimisvuorossa minä

 

204v-normal.jpg

Lahjavuori oli valtava