Tilasin eilen matkan Suomeen pikaisella aikataululla, kuten tavallista. Hyppään Silja Linen kyytiin lauantaina palaten takaisin ensi viikon tiistaina. Jää siten kaksi Suomi-päivää eli sunnuntai ja maanantai. Pääohjelma on rautainen ysikymppinen isoäiti jota menen kahdeksi päiväksi viihdyttämään.

Tänään tilasin toisen matkan tällä kertaa Hesaan. Pidetään naisten kulttuuriviikonloppu Shanghaista Suomeen piipahtavan erittäin hyvän ystäväni kanssa. Katsotaan mitä Helsingillä on tarjottavana marraskuun alussa. Tavoitteena teatteria, mahdollisesti joku näyttely ja hyvää ruokaa sekä tietysti loistavaa seuraa.

Ja kun matkavarausten alkuun pääsin, niin päätin aloittaa myös kaukomatkan katselun. Singaporeen on tarkoitus lentää ja mahdollisesti ehtiä myös Vietnamiin tai Kambotseaan tai vaikkapa Filippiineille samalla reissulla. Voisihan sitä tietysti poiketa vaikkapa Shanghaihinkin, mutta lähinnä ajattelin reissata sinne vasta kiinalaisen uuden vuoden tienoilla tai ensi keväänä. Voisi ottaa vaikka varaslähdön kesään Shanghaissa.