Laivalla odottikin riemukas yllätys kun viereiseen hyttiin oli majoitettu iloinen ruotsalaisseurue joka koostui juhlaintoisista nuorista miehistä. Olivat kantaneet mukanaan kunnon soittimen ja päättivät antaa ääninäytteet keskellä yötä. Hieman ennen kahtatoista alkoi kunnon diskomeininki eikä itselläni tietenkään ollut sen enempää korvatulppia kuin puhelinta hytissä jotta olisi voinut kutsua paikalle apuvoimat henkilökunnan muodossa. Enkä tuota varten jaksanut nousta pukemaan joten siinä sitä sitten valvottiin poikien musan tahdissa muutama tunti kunnes joko väsyivät tai sammuivat. Aamulla harkitsin heidän herättämistään ennen laivalta lähtöä, ihan vain kostomielessä, mutta jätin tuon tekemättä.

Aamulla siis väsytti ja matka mökille kesti tavallista kauemmin. Pari hurjaakin tilannetta sattui matkalle. Ensin edessäni ajanut auto ajoi aivan suoraan sorsapoikueen päälle. Minulle jäi siis se kamala tehtävä katsella pienten sorsanpoikasten räpiköintiä pahasti vammautuneina. Itse sain autoni pysäytettyä ennen poikuetta kuten myös vastaantuleva joten me molemmat pystyimme väistämään nuo kaltoin kohdellut poikaset. Josko siitä mitään iloa enää oli.

Toinen tapaus sattui muutamia kymmeniä kilometrejä myöhemmin kun pitkän suoran alkaessa edessäni ajaneet kaksi autoa lähtivät peräkanaa ohittamaan heidän edellä ajaneita asuntoautoa sekä asuntovaunua. Pienillä autoilla ja pienillä moottoreilla varustetut autot ohittivat noita kahta lomamatkalaista verkkaisella tahdilla ja lopulta ensimmäinen auto pääsi juuri ja juuri takaisin omalle kaistalle vastaantulevan tieltä pois. Toinen auto sen sijaan ei ehtinyt lähellekään omaa kaistaa vaan hätääntyneenä teki muutaman siksak liikkeen vastaantulevan kaistalla. Onneksi vastaantulevan auton kuljettajalla oli auto hallussa ja hän pystyi ohjaamaan pientareen kautta välttäen katastrofin. Minua tosin hämmästytti, ettei asuntovaunun jarruvalot palaneet missään vaiheessa. Joko kuski ei huomannut ohittavia autoja tai sitten ei välittänyt vaaratilanteesta tuon taivaallista. Yhtä kaikki kamalaa katseltavaa.