Kaikki loppuu aikanaan, myös meidän ja New Yorkin yhteinen taival, tällä erää. Kaupunki otti pauloihinsa ja Chelsean katuja kävellessämme totesin, että ”voisin hyvinkin kuvitella asuvani täällä”. Mutta palasimme Pohjolaan iloisin, ei vain haikein mielin. Olihan tiedossa koko perheen loma Åressa, lunta, laskuja, yhteistä aikaa, ulkoilmaa ja mökkielämää.

Kotimatkalla mielessä pyörivät kuitenkin vielä Red Lobster ravintolan tarjoilijan ihanan ja ällöttävän sekoituksellinen amerikkalainen ylitsevuotava asiakaspalvelutyyli. Sama kaavamaisen tuttavallinen palvelualttius toistui myös Bubba Gump ravintolassa, hillitymmin. Myös Broadwayn teatterikatujen sekavuus ja Tom Hanksin mainokset jäivät mieleen. Mies on tulossa ensi kertaa urallaan Broadwaylle tänä keväänä, tuo tieto yllätti minut, ei hänen tulonsa vaan se ensimmäinen kerta uralla. Times Squaren ympäristössä päivystäneet ratsupoliisit jotka kaikki näyttivät olevan vain parkissa, eivät nekään jääneet muistiin rekisteröimättä. Eli hevonen kadulla, turpa kohti jalkakäytävää, poliisi selässä, kaksikko paikallaan nököttäen. Ovathan nuo ratsupoliisit vilkkaassa kaupunkiliikenteessä huomattavasti nopeammat kuin leveät autot. Ehkä myös hevosen selästä on parempi näkyvyys yli ihmismassojen joten ehtii huomioida epäilyttävät tapaukset jo ennalta. Muistivälähdyksinä palautuivat myös Ripley's Believe It or Not! sisäänkäynnin mielikuvitukselliset hahmot sekä punainen matto. Sisään emme ehtineet taivastelemaan, emme myöskään lähellä olevaan vahamuseoon, ehkä ensi kerralla. Ja tuoreimpana muistin sopukoissa oli taksimatka lentokentälle joka oli verrattavissa turistiajeluun. Kuski päätti vältellä tiemaksuja ja puikkelehti läpi Queensin sekä Brooklynin kohti kenttää. Sovimme kiinteän hinnan hotellin edustalla (tyypillinen tapa New Yorkissa) joten kuski tienasi näin muutaman dollarin lisää, koskei joutunut maksamaan tietulleja. Matka tosin oli mutkaisempi ja kiersi aivan La Guardian lentokentän vierestä vaikka lähtöpisteenä oli Times Square. Meillä oli aikaa ja paikat uusia tuttavuuksia joten istuimme takapenkillä ihan mielellämme.

 

149-normal.jpg

Viimeiset herkkupalat tältä reissulta - Godiva

 

150-normal.jpg

Muistot eivät ole vain kuvia vaan myös ääniä - Radio City

 

001%20%282%29-normal.jpg

Virgil’s –ravintola joka edusti amerikkalaisuutta laaja-alaisesti, tarjoilijatkin koostuivat eri rotujen edustajista, rekisteröin ainakin intiaanin, kaukasialaisen, afrikkalaisen ja inuiitin 

 

003%20%282%29-normal.jpg

Virgil’sn salaatti oli maukas ja runsas, raaka-aineet tuoreita

 

005-normal.jpg

Ratsupoliisi työssään Times Squarella

 

110-normal.jpg

Uncle Sam toivottaa hyvää kotimatkaa

 

152-normal.jpg

Näihin tunnelmiin – Bubba Gump ravintola, taustalla Times Square