Lujiazuin alue Pudongin keskustassa oli saanut uudet kasvot. Poissa olivat rakennustyömaat ja sokkeloiset liikennejärjestelyt. Tilalle oli tullut leveitä teitä, kävelysiltoja ja luksustuotteiden myymälöitä. Kolusin läpi Super Brand Mall:in todeten aiemmin kovin hiljaisen ostoskeskuksen olevan täynnä elämää ja ihmisiä. Kaupat juhlistivat tulevaa uutta vuotta koristein ja alennusmyynnein. Vipinää riitti.

Lounastin hyvän ystävättäreni kanssa Hongmei Lulla. Ravintola oli kylmä ja täynnä tupakansavua. Totesin itseni toivotetun tervetulleeksi Kiinaan. Onneksi seura oli hyvää ja juttua piisasi pitkän tauon jälkeen. Lounaan jälkeen metsästin vimmatusti taksia hyytävässä vesisateessa.

Shanghai oli saanut uusia takseja Expo-näyttelyyn. Volkswagenin pienet tila-autot näyttivät moderneilta tuhansien ja taas tuhansien vanhojen Santanoiden rinnalla. Mikä parhainta, niistä löytyi toimivat turvavyöt myös takapenkiltä.

Illalla rentouduimme ystäväperheen kanssa Dragonflyn hoidoissa. Tämä on asia jota Shanghaista kaipaan: edullisia ja lyhyellä varoitusajalla saatavilla olevia hoitoja. Hoitojen jälkeen suuntasimme päivälliselle Thumb Plazan alueelle vanhaan tuttuun kreikkalaiseen ravintolaan.

Kiinankaaleja vanhassa kaupungissa

Kalakauppias Shanghain ytimessä