Xiema on hevosenmuotoinen kylä joka sijaitsee kauniissa Jingjiang joen mutkassa vuorten ympäröidessä sitä suojaavasti. Kylään pääsee tutustumaan maksua vastaan joka suoritetaan kylän portilla olevassa ravintolassa sijaitsevalle tiskille. Lipun tarkistaa portilla oleileva vahti joka opastaa myös lipunostossa.

Kylän historiaa on pystytty jäljittämään 700 vuoden taakse ja kylän erikoisuudet ovat miesten- ja naisten kujat. Aikanaan naiset saivat käyttää vain kapeita kujia kylällä kulkiessaan kun miehet matkasivat mahtipontisesti leveämmillä kulkuväylillä. Molempia on kylässä 14 kappaletta.

Kylä on aikanaan suunniteltu feng shui periaatteiden mukaisesti ja kylä kuvastaa muodollaan hevosta. Hevosen pään sanottiin tuovan kylälle korkeita virkamiehiä, häntä puolestaan huolehti menestyvien kauppiaiden syntymisen. Historian tietojen mukaan kylä kasvatti aikanaan kaikkiaan 680 oppinutta joka on tuollaiselle kylälle ollut melkoinen saavutus. Liekö feng shuit osuneet kohdilleen. Kaikki ojitukset, pienet lammet ja kaivot kuvastavat hevosen sisäelimiä joten kylässä eletään kuin hevosessa ikään.

Kylän 2 metriä korkeat muurit, joista enää jäljellä on vain murto-osa, ovat koristeltu lohikäärmein ja fenixlinnuin eli maskuliinisella ja feminiinisellä vallan symbolilla.

 

003-normal.jpg

Kylän temppelin alttari

 

038-normal.jpg

Talo henkii vanhaa loistoa, kulkupelikin on hyvin perinteinen

 

040-normal.jpg

Erityisesti Guangdongissa sisäänkäyntejä koristellaan onnea tuovin sekä suojelevin symbolein

 

049-normal.jpg

Naistenkatu

 

068-normal.jpg

Miestenkatu

 

072-normal.jpg

Viemäröinti on hoidettu osittain kujien keskellä virtaavilla avoviemäreillä

 

033-normal.jpg

Olikohan tässä valmisteilla juhannuskokko