Laitoimme kellon soimaan aamulla jotta pääsen mukaan rytmiin heti ensimmäisenä päivänä. Runsaan ja terveellisen aamiaisen jälkeen suuntasimmekin heti kaupungille.

Puolipilvisessä, mutta lämpimässä säässä tepastelimme ympäri Tiananmenin aukiota tuhansien kiinalaisten joukossa.

Valuimme aukiolta hiljalleen kohti länttä ja isoja pankkeja. Lopulta päätimme hypätä metroon ja ajaa Sanlitunin alueelle jalkahierontaan.

Rentoutuneina olikin hyvä siirtyä syömään äyriäisiä paikkaan joka mainosti olevansa ehkä Pekingin paras kalaravintola. Tuohon väitteeseen en ota kantaa, mutta hyvää oli ja erittäin kohtuulliseen hintaan.

Illan (tai Euroopassa päivän) Formula1 kisat katsoimme brittipubissa nimeltä The Dan kun Hooters ei lupauksista huolimatta näyttänytkään kisaa.

Olimme iltapäivällä käyneet katsastamassa pari paikkaa jotta illalla pääsisimme etsimättä kisoja katsomaan. Hooters näytti näistä paikoista valoisimmalta ja tilavimmalta vielä kun heidän sisääntulonsa vieressä oli iso banderolli kertomassa Formula1 kisojen live-lähetyksistä päätimme katsoa kisat siellä. Kiinalaiseen tyyliin mihinkään ei ole luottamista joten niinhän siinä kävi, että tultuamme kisoja katsomaan meille ilmoitettiin, ettei kisoja heillä näytetäkään. Onneksi kadun toisella puolella oli The Dan joka pelasti tilanteen. Kisat tuli seurattua kymmenien brittien joukossa joten Buttonin kannustus oli kunniassa. Ihme kyllä, Hamilton ei ansainnut näiden brittien kannustushuutoja.

Kiellettynkaupungin reunalla

Tiananmenin aukio ja moderni kiinalaispoliisi

Sanlitun Village