Singaporessa käytiin työn merkeissä vaikka käytettiinkin kaikki vapaa-aika tehokkaasti kaupunkia kierrellen. Otin mukaani myös bikinit, ajatuksena rentoutua hotellin altaanreunalla lounastaukojen lomassa, mutta kunnianhimoinen suunnitelma tuhoutui tiukan ohjelman puristuksessa.

Singapore Flyer oli toinen suunnitelmani tämän matkan vapaa-ajalle. Onneksi se pyöri myös iltaisin, niin pääsimme kokemaan tuon meille uuden tuttavuuden. Näkymät etananvauhtia etenevästä maailmanpyörästä olivat huikeat ja huipulta laskeuduimme illan hämyssä, kaupungin valojen loisteessa. Odotin näkeväni pyörän huipulta Marina Sandin kattoterassin uima-altaalle, mutta hotellirakennus olikin hieman maailmanpyörää korkeampi. Olemme aiemmilla Singaporen matkoillamme käyneet sekä Marina Sandin allasalueella että kattoterassin baarissa joten mitään ennennäkemätöntä siellä ei olisi ollut luvassa, erilaiset näkökulmat vain. Siitä huolimatta olisin halunnut nähdä tuon terassin ylhäältä käsin. Ehkä helikopterilla…

Singapore Slingejä nautittiin useampana iltana Raffles hotellin Long Barissa. Tällä kertaa paikalle oli tuppautunut myös häiritseviä puluja. Vaikka baarin edustan terassi on reunustettu lintuverkoin, osaavat pulut käyttää kulman takana olevaa kiertotietä ja tulla baariin pähkinöitä hakemaan. Baarissa on jokaisella pöydällä tarjolla iso vakallinen kuorimattomia maapähkinöitä. Niitä on alun perinkin nautittu baarissa ja tuota vanhaa perintöä siis vaalitaan edelleen. Siihen perintöön kuuluu heittää pähkinänkuoret huolettomasti lattialle ja kun sinne sekaan lentää välillä niitä pähkinöitäkin niin johan on puluilla apajat. Mukavaa puluille, epämiellyttävää ihmisille.

Formula rataa ehdittiin myös käydä tarpomassa niissä kohdin kun se on katuratana. Hämmästyttävän kapea oli rata osissa kohdin joka ei mielestämme näy televisioruudulta. Samanlainen hämmästys oli aikanaan Monacossa ajaessamme sikäläistä katurataa ja huomatessamme Casinon mäen jyrkkyyden. Ei ollut näkynyt televisioruudussa moiset korkeuserot. Näin tämä matkailu avartaa.

 

006v-normal.jpg

Pikku Intian (Little India) Deepavali-juhlan koristeet olivat edelleen värittämässä tunnelmaa

 

IMG_1713v-normal.jpg

Raffles Hotellin sisäpihan siirtomaatyylinen ravintola ja baari

 

IMG_1712v-normal.jpg

Kelpaisi tässä kylpeä kaiken kansan nähtävillä - Hendrik’s Gin mainosasetelma, Raffles Hotellin Ostosarkadia

 

IMG_1545v-normal.jpg

Singapore Sling:t aidossa ympäristössä vaikka baari onkin vaihtanut ajansaatossa paikkaansa - Long Bar, Raffles Hotel

 

069v-normal.jpg

Raffles Hotellin Ostosarkadian hienostunutta tunnelmaa

 

062v-normal.jpg

Tiffanyn näyteikkuna - Raffles Hotellin Ostosarkadia

 

IMG_1603v-normal.jpg

Raffles City Ostoskeskus oli somistanut itsensä joulutunnelmaan

 

IMG_1724v-normal.jpg

Changin lentokenttä tykkäsi vähän erilaisesta joulutunnelmasta (itselleni oli ensimmäinen kerta kun näin ananaksen toimivan joulukoristeena)