Eilen lähtöhässäkässä hoidimme vielä renkaiden vaihtoa ja auton imurointia. Renkaiden vaihto kuului minulle ja imuroinnista huolehti mieheni. Onneksi pakkaukset oli jo tehty eikä loppurutistuksessa tehdyt hommat saaneet edes verenpainetta kohoamaan saati aikataulua nitisemään. Hyvissä ajoin olimme liikenteessä ja matkalla kohti Tukholmaa.

Koska pidimme yhden palaverin KTH:n (Kungliga Tekniska högskolan) alueella ennen laivaan ajoa päätimme testata myös yhden heidän ravintoloistaan. Q-rakennuksen ravintolassa nautimme kohtuullisen maukkaan lounaan erittäin kohtuulliseen hintaan. Eihän tarjolla mitään gourmet-ateriaa ollut, muttei ravintola häpeä monenkaan korttelikuppilan edessä.

Illalla laivalla päätimme lounaasta huolimatta nauttia ihania äyriäisiä Happy Lobsterin tapaan, emmekä pettyneet.

Tänään poikkesimme tervehtimässä isoäitiäni ja viemässä muiden isovanhempieni haudoille kynttilät. Vielä ei hautausmaa kylpenyt pyhäinpäivän kynttilöiden loistossa vaikka muutamia kynttilöitä olikin jo haudoille tuotu. Ehkä asiaan vaikutti myös taivaalta paistava aurinko. Hautausmaakäyntimme kun ajoittui päiväaikaan sillä illan ohjelmassa oli satojen kilometrien ajo mökille Savonlinnaan.