Lähtiessäni maanantaina kohti Kiinankotia törmäsin Apocalyptican poikiin Helsinki-Vantaan lentokentällä. Piti oikein kaksi kertaa katsoa, että onko siinä nyt ne samat sankarit joiden soitantaa juuri olin Pyhäniemen Kartanossa kuuntelemassa. Ja kyllä ne siinä olivat, kahvilan pöydän ympärillä omaa lentoaan odottamassa.

Jaaha, mitähän tuolla etelärannikolla taas on meneillään. Ensimmäistä kertaa näiden kaikkien Kiinassa viettämieni vuosien aikana kuulin ja näin hävittäjälentokoneen pyyhältävät ylitse, matalalla. En tiedä missä koneet harjoittelevat ja missä täällä on lähin tukikohta, mutta sen enempää Shanghaissa kuin täällä Guangdongissakaan en aiemmin ole lentokoneita nähnyt enkä kuullut. Toivottavasti kyseessä oli harjoitus, ei selkkaus esim. Japanin kanssa.

On ollut nilkka kipeänä jo hetken aikaa. Kävin jalkahieronnassa Hong Kongin lentokentällä, odottaessani lautan lähtöä Mannerkiinaan. Teki vietävän kipeää kun hieroja ”siveli” nilkan jänteitä ja lihaksia. Tänään, vuorokausi tuon hieronnan jälkeen, tuntuu, ettei sillä oikein viitsisi kunnolla kävelläkään. Mutta salille on päästävä, tosin jätän juoksumaton tänään väliin ja keskityn vain lihasharjoituksiin.


Ming-dynastian aikainen muuri kasvualustana puille
(Guangzhou)