Vuotta vaihdettiin rauhallisesti kotonamme. Tyttären miehelle osui työvuoro joten saimme houkuteltua tyttären poikansa kanssa luoksemme. Pikku-Wille laitettiin unten maille hyvissä ajoin, mutta me aikuiset yritimme sitkeästi valvoa uuteen vuoteen. Lopulta oli pakko antaa periksi ja kömmimme nukkumaan vain vähän yhdentoista jälkeen. Sitä ennen kuitenkin juhlistimme vuoden vaihtumista syömällä hummereita, katkarapuja, äyriäisleivoksia ja valkosipulipatonkia. Juomaksi kelpasi Veuve Clicquot ja jäävesi. Jälkiruokana oli tuoreita hedelmiä vaniljakastikkeen kera.

Uuden vuoden ensimmäisenä päivänä (gregoriaanisen kalenterin mukaan) Wille huolehti herätyksestä puoli kahdeksalta. Aamu-tv:stä katselimme viimeöiset ilotulitukset. Räiskettä näytettiin maapallon eri puolilta ja upeaa näytti olleen. Olemme mieheni ja tyttäreni sekä hänen miehensä kanssa aikanaan Shanghaissa nähneet ilotulituksen MM-kisojen kolmen joukkueen näytökset, reilun tunnin verran taukoamatonta ilotulitusta, musiikin tahtiin, aitiopaikalta katsottuna. Lopussa alkoi jo niska jäykistyä vaikka väriloisto ja pauke olivatkin mahtavia. Sen jälkeen ei jokaisen tulituksen perässä ole jaksanut juosta. Vaikka ainahan niitä on upeaa katsella.

Vuoden vaihtumisen sijoitti tammikuun alkuun Julius Caesar vuonna 46 ennen ajanlaskun alkua, sitä ennen roomalaiset olivat aloittaneet vuoden maaliskuusta.

Äyriäisleivoksia ja hummereita, takana näkyy myös sisäsiisti, mutta tuoksuton muovikuusemme

Tuoreita hedelmiä ja vaniljakastiketta