Jonkinmoisina kulinaristeina itseämme pitävinä, oli meidän aivan pakko päästä kokkikurssille Toscanan lomallamme. Netistä löydetty kurssi osoittautui juuri oikeanlaiseksi meidän tarpeisiimme. Opimme kurssilla valmistamaan aitoja italialaisia makuja helposti ja yksinkertaisesti. Ilman turhia kikkailuja tehtyjä reseptejä osaa kömpelömpikin kokki seurata ja niiden avulla loihtia herkullisen italialaisen päivällisen kotonaan koska tahansa.

Perehdyimme kurssilla peruspastankastikkeisiin, yksinkertaisiin antipastoihin ja nopeasti tehtävään tiramisuun. Opimme myös italialaista ruokaperinnettä sekä kulttuuria. Saimme havainnollisen esityksen eri pastalajikkeista, miten eri raaka-aineita tulee käsitellä ja mitkä asiat ovat niitä tärkeimpiä italialaista ruokaa valmistettaessa. Nyt on hyvä keitellä pastankastikkeita kotikeittiössä ja nautiskella tiramisua tämän tuosta.

 

photo%20%280%29v-normal.jpg

Riisi kuuluu italialaiseen keittiöön

 

photo%20%281%29v-normal.jpg

Pastoja on moneen tarkoitukseen

 

photo%20%282%29v-normal.jpg

Opettajamme Paolo Monti vauhdissa ja edustalla ihanat tuoreet raaka-aineet