Lähdimme tyttären ja tyttärenpoikien kanssa eläinpuistoon aurinkoisena heinäkuun lauantaina. Samalla asialla kanssamme oli monta muutakin seuruetta pienten lasten kera. Tungosta ei kuitenkaan ollut ja kaikkia eläimiä pääsi katsomaan aivan lähietäisyydeltä.

Tyttärenpoikien suurimmat suosikit olivat dinosauruspatsaat, kalliolla kiipeily, leikkipuisto, arpajaiset, jäätelöt, ehkä myös elefantit, leijonat ja apinat. Omaksi suosikikseni nousi suuri savannipuisto jossa elefantit, kirahvit, seeprat sekä muut Afrikan savannin eläimet elivät sulassa sovussa suuressa aitauksessa. Tai ehkä pitää tarkentaa, että isot lihansyöjät oli jätetty joukosta pois joten mitään saalistusdraamoja emme joutuneet todistamaan. Sen sijaan isojen eläinten jaloissa juoksenteli kanan näköisiä afrikkalaisia lintuja jotka tekivät savannista vieläkin elävämmän näköisen.

Palvelut eläinpuistossa olivat loistavat. Kahviloita, kioskeja, pari ravintolaa, vessoja ja jopa juomavesi automaatteja oli tasaisin väliajoin. Missään vaiheessa emme etsineet niistä mitään vaan aina tarpeen ilmaantuessa löysimme tarvitsemamme välittömästä läheisyydestämme. Monipuolisin ravintola sijaitsi savannipuiston vieressä. Sen terassilta oli hyvät näkymät yli savannin. Ruoka tarjottiin seisovasta pöydästä ja valikoima oli kattava vaikka ruoka olikin melko mitäänsanomattomasti maustettua.

Yhteenkään paikkaan emme jonottaneet paria minuuttia kauempaa. Jokaisessa levähdyspaikassa löysimme itsellemme istumapaikat/pöydän vaivatta. Kaikkialla oli siistiä vaikka vessat osittain olivatkin hieman kuluneita. Leikkipuistoja alueella oli kaksi ja yksi lisää työnalla. Molemmat jo käytössä olevat puistot olivat tupaten täynnä ja niiden läheisyydessä oli hyvät mahdollisuudet omien eväiden syömiseen. Jopa grillikatos oli vieraiden käytettävissä, grillihiiletkin tulivat eläinpuiston puolesta.

Vierailu Boråsin eläinpuistossa oli minulle ensimmäinen. Olin yllättynyt nähdessäni kuinka suuri ja hyvin hoidettu koko paikka on. Lisäksi eläinpuiston sisäänkäynnin vieressä sijaitsee upea iso maauimala sekä siisti minigolfkenttä. Tekemistä alueella siis riittää, tosin pelkästään eläinpuistossa kuluu koko päivä erityisesti jos matkassa on pikkuihmisiä. Ja yhden asian muistan ensi kerralla, pakkaan mukaan aurinkovoiteen.

 

Wille%20v-normal.jpg

Muotitietoinen tyttärenpoika lainasi vaarin hattua ja äitinsä paitaa, tässä asussa oli hyvä lähteä eläinpuistoon

 

Leikkipuisto%20v-normal.jpg

Leikkipuisto oli tosi hauska

Ratsastus%20Leon%20v-normal.jpg

Ratsastus oli hurjan jännää

 

Ratsastus%20Wille%20v-normal.jpg

Eläinrakas isoveli taputteli ahkerasti ratsuaan

 

Elefantit%20v-normal.jpg

Savanni näytti mielenkiintoiselta ja eläväiseltä, vaikka isommat eläimet käyskentelivät verkkaisesti niin pienet mustat kanat (pienimmän elefantin takana) pyrähtelivät tämän tuosta parvina eteenpäin

 

Leijona%20v-normal.jpg

Leijona uros näytti juuri niin ylväältä kuin osasi odottaa

 

Karhu%20v-normal.jpg

Karhu veteli päiväunia vain välillä nostellen laiskasti päätään

 

Apinat%20ja%20Wille%20v-normal.jpg

Wille pääsi kuvaan apinoiden kanssa