Kaunis kevätpäivä Macaossa, kuvin kerrottuna. Macaon suurimmat turistivaltit ovat 24h kasinot sekä ainutlaatuinen ravintolatarjonta joka on sekoitus kiinalaista ja portugalilaista keittiötä. Macaon katukuvaa värittää monin paikoin siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri. Macao oli ensimmäinen eurooppalaisten asuttama paikka Kiinassa, portugalilaisten kauppiaiden ja jesuiittojen saavuttua 1500-luvulla. Siirtomaa oli Portugalin hallinnassa 450 vuotta kunnes vuonna 1999 se luovutettiin takaisin Kiinalle. Macaossa puhutaan edelleen laajasti portugalia (toinen virallinen kieli) lisäksi liikenne on vasemmanpuoleista, valuuttana toimii oma pataca, passintarkastus ja tulli erottavat Kiinasta, lainsäädäntö ja koulujärjestelmä poikkeavat Manner-Kiinan vastaavista ja suomalaiset saavat saapua maahan viisumitta.

 

018v-normal.jpg

Tässä, lähellä rajanylityspaikkaa olevassa vaatimattomassa temppelissä on pieni vainajien muistoseinä jonne saa maksusta pystyttää muistotaulun vainajalle. Muistotaulun koko ja näkö riippuu maksetusta hinnasta. Muistotauluseinästä ei saanut ottaa kuvaa, kullanhohtoisesta alttarista sen sijaan sai.

 

031v-normal.jpg

Kaupungin puristuksessa, aivan Guia linnoituksen vieressä oleva hautausmaa ei ulospäin näytä kovin sympaattiselta. Korkeat iloisen vihreät betoniaidat kiertävät hautausmaata. Vain yksi pieni portti päästää kulkijat sisään sekä ulos. Sisältäpäin hautausmaa on kuin petaamaton peti, hautoja on ristiin rastiin, erikokoisia, erinäköisiä ja erityylisiä, jotkut tosin kuin taideteoksia.

 

047v-normal.jpg

Vanhaa tyyliä edustavia taloja löytyy vielä joitakin vaikka paljolti Macao on muuttunut nykyaikaiseksi. Uudet rakennukset ovat moderneja ja kiinalaisella alueella olevat rakennukset erittäin kiinalaisia. Kuvan upea hyvin hoidettu rakennus on YKn hallinnassa ja sijaitsee samalla vuorella Guia linnoituksen sekä majakan kanssa.

 

054v-normal.jpg

Tämä siirtomaatyylinen katu sijaitsee lähellä St Paulin katedraalin raunioita. Tien päässä on hauska modernin taiteen museo jonka puutarhassa tällä kertaa oli näyttely ”kiedottu”. Näyttely koostui puutarhan puista ja joistakin ulos tuoduista esineistä jotka oli kiedottu muovikelmuun sekä yhdistetty tuolla samalla kelmulla toisiinsa.

 

082v-normal.jpg

St Paulin raunioilla on aina kuhinaa. Katedraalista ei ole pystyssä kuin yksi seinä, mutta nähtävyytenä se on Macaon suosituin. Seinän takana on kaivauksia sekä maan alla oleva pienimuotoinen museo vanhoista katedraalin esineistä. Esillä on kultaa ja kimallusta, ristejä sekä muuta kirkkomateriaalia.

 

023v-normal.jpg

Tämä siirtomaatyyliä edustava rauhallinen katu sijaitsee aivan vihreäseinäisen hautausmaan vieressä.

 

099v-normal.jpg

A-Ma temppeli on suosittu nähtävyys ja turistivirta sinne on jatkuva. Aurinkoisena päivänä portilla saa melkein jonottaa. Odotus toki palkitaan temppelialueen monipuolisuudella ja erilaisuudella. Temppeli sijaitsee hauskasti jyrkähköllä kalliolla ja rakennukset ovat ripoteltu mäen eri tasoille. Kuvassa maksettuja rukouksia.

 

113v-normal.jpg

A-Ma temppelin pääalttari katossa roikkuvine suitsukekierukkoineen. Itsekin uhrasin ison suitsukekierukan, mutta en tämän alttarin vaan temppelialueen korkeimmalla sijaitsevan alttarin kattoon. Kierukka palaa viikon ja sytyttämishetkellä lausuttua rukousta viestitään savumerkein kohti korkeuksia koko tuon ajan.