15.8.2010 oli aamu kovasti tahmeampi kuin aiempina päivinä. Uni olisi maittanut paljon pidempään kuin pää antoi luvan. Nousta piti kun suunnitelmissa oli lähtö Thermalbad –alueelle, kuumista lähteistä nauttimaan. Verkkaisten aamutoimien jälkeen olimme valmiita kello yksitoista jolloin starttasimme matkaan. Tie Leukerbad:iin oli valtaisa vuoristorata mutkineen ja mäkineen. Kunnon alppimaisemia sai ihailla ja huimia jyrkänteitä hämmästellä.

Perillä Leukerbad:ssa meitä odotti ihana Lindner Alpentherme kylpylä lämpimine kylpyineen ja upeine saunaosastoineen. Lilluimme ulkoaltaan lämmössä ja vesisuihkujen hierottavina jylhien vuorien ympäröiminä. Tuntui mahtavalta nauttia kehonlämpöisestä vedestä, kirpakassa ulkoilmassa. Muutaman tunnin hemmottelun jälkeen siirryimme sisäaltaalle jatkamaan nautintoa. Viimein kylpylästä poistuessamme ihomme oli kurttuinen kuin kuivattu rusina vaikka huomattavasti pehmeämpi.

Katsastimme alueella olevan toisenkin kylpylän jota meille mainostettiin perhepaikkana. Totesimme suosittelut oikeiksi sillä valitsemamme kylpylä oli suunnattu aikuisempaan makuun hillittyine altaineen ja suurine saunaosastoineen kun taas Burgerbad oli panostanut lapsiperheiden tarpeisiin useine vesiliukumäkineen ja muine ajanvietteineen.

Paluumatkalla hotellille poikkesimme tienvarresta ostamaan paikallisia tuoreita aprikooseja joita useat myyjät omissa kojuissaan myivät. Wallisin alueella kasvaa runsaasti aprikooseja, kuulimme alueen olevan niistä jopa kuuluisa ja juuri nyt on sadonkorjuun aika. Kuudella eurolla irtosi iso korillinen pehmeitä makeita hedelmiä nautittavaksemme.

Brig - kaupunki jossa majoituimme