Nyt on Ruotsissa ja Suomessa käyty, pikaisesti. Neljän päivän aikana ehdin tervehtiä lapsenlapsia sekä tytärtä perheineen, grillailla omalla terassilla, tavata hyviä ystäviä, nauttia aurinkoisesta Helsingistä, junamatkailla, lentomatkailla ja käydä upeassa konsertissa.

Hankimme viime syksynä liput ”Jaloa Metallia” konserttiin Pyhäniemen Kartanoon, Hollolaan. Konsertissa musisoivat Karita Mattila, Apocalyptica ja Lahden Sinfoniaorkesteri. Konsertti oheisohjelmineen oli aivan loistava.

Saavuimme paikalle Pyhäniemeen jo hyvissä ajoin. Aloitimme iltamme samppanjalla sekä herkullisilla riimihärkäleivillä, olihan mukanamme yksi syntymäpäiväsankari. Istuimme auringossa ja nautimme olostamme, huumorin kukkiessa pöytäseurueessamme. Ennen konserttia ehdimme vielä tutustua kartanossa olleeseen taidenäyttelyyn.

Konsertin ajallaan alettua, olimme aivan haltioissamme. Niin Karita Mattila kuin Apocalypticakin musisoivat taidokkaasti ja heidän kombinaatio upposi meihin kuin veitsi sulaan voihin. Lahden Sinfoniaorkesteri teki hyvää taustatyötä ja sai konsertin kuulostamaan mahtavalta. Olimme myytyjä. Vaikkei konsertti olisikaan päättynyt upeaan ilotulitukseen, olisimme silti pitäneet iltaa täydellisenä. Jos ikinä tulee uudelleen mahdollisuus vastaavaan, lähden vaikka vähän pidemmällekin.


Karita Mattila ympärillään Apocalyptican pojat ja taustalla Lahden Sinfoniaorkesteri sekä Apocalyptican rumpali