Sehän oli juhannus! Ei kyllä täällä huomannut. Oli myös kiinalainen Dragon Boat Festival samana viikonloppuna, ei huomannut sitäkään. Töitä tehtiin pitkälle perjantai-iltaan ja lauantaina raahattiin tavaroita hotellilta, vihdoinkin remontista valmistuneelle asunnolle. Varsinainen muutto tapahtui tänään.

Ei uskoisi, että tulin vain muutaman matkalaukun kanssa Kiinaan. Tavaraa tuntuu riittävän useaksi autolastiksi. Tosin on tullut muutama kerta pyörittyä kaupoissa kaikkea tarpeellista hankkimassa. Se näkyy.

Tavarat asunnolle saatuani, tyhjensin laukut ja ahdoin kaikki pois näkyvistä. Sitten äkkiä tupariruokien valmistuksen kimppuun ja lopulta hirveän hässäköinnin jälkeen toivottamaan vieraita tervetulleeksi sisään. Eurooppalais-kiinalainen menu upposi kohtalaisesti. Maustetut pähkinät tekivät kauppansa, IKEAn suklaakeksit samoin. Hedelmät menivät tottuneesti, mutta ranskalainen tuore patonki päällysteineen oli vieraiden mielestä kummallista. Värikkäät breezerit saivat paljon huomiota ja niistä syntyi monta keskustelua. 3,8% alkoholijuoma tuntui joidenkin mielestä kovin tuhdilta, toiset taas kippasivat pulloja menemään urakalla. Ryyppyjuhlia emme järjestäneet niille enemmän kittaavillekaan vaan seurue siirtyi ravintolaan päivälliselle parin tunnin tehokkaan asunnon energisoinnin jälkeen.

Vielä on edessä kova urakka kun pitää repiä kaikki tavarat ulos piiloistaan ja järjestellä ne oikeasti omille paikoilleen ja siistiin ojennukseen. Mutta onpahan hommaa tuleviksi illoiksi. Nyt on sentään asunto.


Lounas