Olimme Tampereella pari päivää ja iltaisin ehdimme tutustumaan kahteenkin uuteen ravintolaan. Ensimmäisenä testasimme Amerikan Top Chef -kilpailun finalistin Stefan Richter:n ravintolan Stefan’s Steakhouse joka sijaitsee idyllisessä Kehräsaaressa. Suomalais-amerikkalainen Richter on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Las Vegasissa Bellagio –hotellin keittiössä. Nykyään hän pyörittää useampaakin omaa ravintolaa sekä Suomessa että ulkomailla. Itse häntä ei ravintolassa näkynyt, mutta ruoat olivat loistavan makuisia. Kuuden hengen seurueemme keskittyi paikan tyylin mukaisesti pihveihin ja lautasiltamme löytyi kaikkea naudasta peuraan. Vaikka annokset olivat erilaisia, tyytyväisyyttä uhkui jokainen ruokailija kehuen sekä raaka-aineita että keittiön ammattitaitoa.

Eilen vuorossa oli japanilainen ravintola nimeltä Maruseki. Vallan mainio uusi tuttavuus. Raaka-aineet olivat laadukkaita ja maku aidosti japanilaista. Vain wasabi-tahna oli hienoinen pettymys. Tuubista puristettu laimea wasabi ei tuntunut kovinkaan aidolta, mutta riittävästi kun sitä soijaan sekoitti alkoi oikeaa makua löytymään. Japanilaisen ystävällinen tarjoilutapakin oli suomalaisille tarjoilijoille opetettu joten hienoiset kumarrukset sujuivat luontevasti jokaiselta loosistamme takaperin poistuneelta nuorelta naiselta.

Ravintola Marusekin (Hämeenkatu 31, Tampere) looshi