Hotellialueellamme, Divi Links Beach and Golf Resort:ssa, oli kaksi muutakin uima-allasaluetta, mutta käyttämämme alue sijaitsi aivan huoneistojemme terasseiden vieressä ja oli alueista isoin sekä monipuolisin. Kaksi muuta olivat lähinnä vanhempien pariskuntien auringonottokäytössä ja yhdessä niistä järjestettiin myös vesijumppaa jonka totesimme eräänä päivänä rannalta palatessamme.

Hotellialueemme asukkaisiin kuului meidän ihmisten lisäksi ainakin iguaanit ja pelikaanit, joita molempia näimme päivittäin. Iguaaneja oli paljon, monen värisiä, eri kokoisia ja ne kuljeskelivat niin huoneistojen edustoilla, terasseilla, uima-allasalueella kuin missä tahansa muuallakin hotellialueella. Niille oli jopa järjestetty omia syöttöpaikkoja joille ne kerääntyivät salaatinlehtiä ja kaalia syömään erityisesti aamuisin ja iltaisin.

Hotellialuettamme ympäröivä vehreä golf-kenttä oli rakennettu kauniiksi monine upeine vesiesteineen. Näissä pienissä kanavissa, lammissa ja suihkulähteissä näytti elelevän paljon kaloja sillä pelikaanit tykkäsivät tehdä niihin syöksyjään. Uima-allasalueen vieressä, golfklubilla oli yksi saaren parhaista ravintoloista, josta tuli kantapaikkamme kahdeksi viikoksi. Kävimme muutamia kertoja testaamassa muitakin lähialueen vaihtoehtoja, mutta palasimme aina takaisin golfklubille. Klubin ravintola oli avoseinäinen mutterinmuotoisen rakennuksen puolikas josta näimme sekä allasbaariin että golfkentälle, kauempana näkyi myös hiekkaranta. Vaikka osittain seinättömässä tilassa lämpötila oli aina hellelukemissa, veti sekä ruoan laatu että maisemat meidät kerta toisensa jälkeen takaisin samaan paikkaan.

Aruban saari on muodostunut noin 95 miljoonaa vuotta sitten tulivuorenpurkausjätteestä. Ensimmäisen kerran Aruba pääsi historiankirjoihin vuonna 1526 kun espanjalainen Gonzalo Oviedo kirjoitti tutkielman alueen intiaaneista. Pinta-alaltaan Aruba on vain noin 193 neliökilometriä, 31,5 km pitkä ja 9,7 km leveä. Aruba sijaitsee 31 km Venezuelan rannikosta pohjoiseen. Lämpötila on vuoden ympäri lähellä 30 astetta, välillä yli välillä hieman alle. Aikavyöhyke on sama kuin Yhdysvaltain itärannikolla. Arubassa on noin 110.000 asukasta ja virallinen kieli on hollanti vaikka alkuperäiskieli on papiamento, lisäksi hyvin monet osaavat englantia ja/tai espanjaa. Aruba on autonominen osa Hollannin kuningaskuntaa jonka pääelinkeino nykyään on turismi. Tämä tuli hyvin havaituksi jatkuvana lentokoneiden jonona taivaalla, aamuin illoin.

 

057v-normal.jpg

Näkymä suosikki-ravintolastamme hotellialueemme golfkentälle

 

060v-normal.jpg

Näkymä samasta ravintolasta toiseen suuntaan ja takana häämöttää meri

 

IMG_1455v-normal.jpg

Golfautot rivissä odottamassa päivän ensimmäisiä pelaajia

 

011v-normal.jpg

Vaari, Wille ja Leon aamulehteä lukemassa

 

053v-normal.jpg

Iguaana trio odottamassa ruokaa hotellimme aamiaisravintolan edustalla

 

003v-normal.jpg

Tämä veijari päätti kiivetä palmuun

 

006v-normal.jpg

Siniset liskot olivat kaikki pienikokoisia

 

003v-normal.jpg

Nämä turkoosinväriset olivat samaa kokoa sinisten kanssa

 

004v-normal.jpg

Kirkkaanvihreät olivat pienimpiä ja vikkelimpiä

 

005v-normal.jpg

Iguaanat ovat Aruban tunnusmerkki ja paikalliset kutsuvat niitä lohikäärmeiksi