Lokakuun puolessa välissä pakkasin jälleen matkatavarani ja lensin Ruotsiin. Siitä jatkoimme muutaman aikaerontasoittelupäivän jälkeen, yhdessä miehen sekä tyttären ja tyttärenpoikien kanssa, Karibianmerelle Aruban saarelle. Tavoistamme poiketen olimme tilanneet valmismatkan ja jännitimme vähän miten meiltä tuollainen ryhmämatkailu onnistuu. Hyvin onnistui ja pikkupoikien mukana ollessa tuo matkustusmuoto ei ollut ollenkaan hullumpi, kun sai kulkea valmiiksi viitoitettua tietä. Voimme siis mainiosti kuvitella lähtevämme toisenkin kerran vastaavalle matkalle vaikka olemmekin enemmän oman tien kulkijoita.

Aloitimme lomamme syöttölennolla Göteborgista Tukholmaan. Yhden lentokenttähotellissa vietetyn yön jälkeen pääsimme tositoimiin ja lähdimme kohti kaukorantoja. Yksitoistatuntinen menolento kahden pikkupojan kanssa sujui verrattain hyvin vaikka kumpikaan ei ollut ennen lentänyt pitkiä matkoja ja lentomme oli ajoitettu päiväaikaan. Pari lelua ja auliisti mukana leikkivät aikuiset pitivät huolen, ettei energiaa tarvinnut purkaa muihin matkustajiin vaan pojat jaksoivat puuhastella omassa porukassa. Paluulento menikin jo melkein huomaamatta kun lähtö oli illalla ja pojat nukkuivat suurimman osan ajasta. Näillä kokemuksilla voin koska tahansa lähteä 2- ja 4-vuotiaiden energisten pikkumiesten kanssa lomalle ihan vaikka sinne missä pippuri kasvaa.

Aruban rannat olivat uskomaton yhdistelmä norsunluunvalkoista hiekkarantaa, jylhiä kalliorantoja ja veden syömiä luolia. Ihana kilometrien pituinen hienohiekkainen uimaranta aivan hotellialueemme edessä houkutteli luokseen, mutta voimakkaat aallot kertoivat rannan olevan enemmän aikuisille kuin ihan pienille lapsille. Itsestänikin tuntui kuin meri olisi vetänyt syliinsä ja kaivanut hiekkaa jalkojeni alta rannan loivuudesta huolimatta. Päädyimmekin lähinnä polskimaan hotellialueemme uima-altaalla. Onneksi tuo allasalue oli valtava. Sieltä löytyi lentopalloverkko, lastenalue, vesiliukumäki, silta, erillinen lastenallas, erillinen kuumavesiallas ja sokerina pohjalla allasbaari. Allasbaarista pojat kävivät päivittäin tilaamassa mansikka-jäämurska-juomat. Heistä oli kovin hauskaa seistä vedenpinnan alapuolella olevilla baarituoleilla ja juoda kylmää mansikkamurskaa. Myös vesiliukumäki oli ahkerassa käytössä. Isompi liukui mäkeä omin toimin, mutta pienempi tarvi mukaansa saattajan. Lisäksi liukumäen alapäässä yksi aikuinen piti vahtia turvallisesta veteen tulosta. Pari viikkoa päivittäin vedessä ja neljävuotias kauhoi ensimmäisen metrinsä ilman kellukkeita. Samassa ajassa vettä ja erityisesti pään kastelua kaihtanut kaksivuotias kehittyi hurjaksi uimahyppääjäksi, ei haitannut pinnan alle pulahdus enää ollenkaan.

 

IMG_1377v-normal.jpg

Wille välietapilla Arlandan lentokenttähotellissa

 

049v-normal.jpg

Ja hotellin edustalla Arubassa

 

009v-normal.jpg

Druif Beach hotellimme edustalla

 

018v-normal.jpg

Onnelliset lomalaiset, pikkuveli ja sen isoveli

 

006bv-normal.jpg

Grillipöydän antimia - keskellä paistumassa kasvikset, kulhoissa odottamassa lihat ja kalat

 

061v-normal.jpg

Pikku-uimari Leon

 

IMG_1487v-normal.jpg

Auringonottoa uima-altaalla

 

002v-normal.jpg

Pelikaani pyrähtämässä lentoon ja kalastaja työssään - Druif Beach