Viikko alkoi lupaavasti kun apulainen meni vaihtoon heti maanantaiaamulla. Samaan aikaan oli remonttiryhmä käymässä korjailemassa vanhoja mokiaan. Valmiiksi saivat ehkä noin puolet suunnitelluista eli projekti jatkuu edelleen. Ja kun se apulainen lähti aamulla, jäivät siivoilut omalle kontolleni.

Tiistaina alkoi viikko kirkastua kun vanhin poika tuli vierailulle. Ennen kukonlaulua lähdimme kohti lentokenttää ja poimittuamme tärkeän vieraan kyytiin, vietimme koko päivän Guangzhoun nähtävyyksiä ihmetellen ja kävellen reilut 9km.

Keskiviikkoaamuna oli pakko palata töihin, mutta iltapäivällä muodostimme jälleen pienen turistiryhmän. Kiipesimme muutaman kilometrin, paahtavassa auringonpaisteessa, paikalliseen, vuoren huipulla seisovaan pagodaan. Pagodan juurella ei vielä tarvinnut hengähtää sillä kun mielimme maisemia katsella, oli edessä 11 kerroksen kiipeäminen jalan. Vettä kului tuona päivänä reilusti.

Torstaina oli loistava päivä, löysin uuden apulaisen joka aloittaa työt maanantaina. Saadaan taas koti kuntoon. Iltapäivällä tuttu turistiryhmämme jatkoi aktiiviloman merkeissä, kivuten sadat ellei tuhannet portaat läheiselle temppelivuorelle. Tällä kertaa muistin pitää puhelimen kassissa ja tiputella pikkurahoja uhrikirstuihin.

Perjantaina matkasimme Zhuhaihin sekä Zhongshaniin turistipäivää viettämään. Sää oli harvinaisen sumuinen joten Macaon kasinot siinsivät vain harmaina möykkyinä lahden toisella puolen. Nähtävää riitti siitä huolimatta.

Lauantaina vuorossa oli koko päivän Guangzhoun retki josta suurin osa kului Guangdongin maakuntamuseossa. Mielenkiintoiset näyttelyt olisivat vaatineet vieläkin enemmän aikaa, mutta museon sulkiessa kl.17 oli meidän pakko poistua rakennuksesta. Puistokävelyllä katsastimme Guangzhoun tunnuksen, viiden vuohen patsaan ja illan päätimme Luhu järven rannalla sijaitsevaan Luming ravintolaan. Niin oli vierailu ohitse ja aika palauttaa poika lentokentälle.

Ensi viikolla lähden lentoon myös itse, kohteena sekä Ruotsi että Suomi.


Shamian saari Guangzhoussa


Katkaravut kuivumassa kadulla (Guangzhou)


Taolainen temppeli (Guangzhou)


Kantonin tornin lasilattia reilun 400m korkeudessa (Canton Tower, Guangzhou)


Baishuidai:n Pagoda (Jiangmen)


Lumisen huipun temppeli (Snowy Peak Temple) vuodelta 1585 (Jiangmen)


Lounas Zhuhaissa


Qing dynastian aikainen säästöpossu


Guangzhoun tunnus, viiden vuohen patsas