Singaporeen kuuluu pääsaaren lisäksi yhteensä 63 pikkusaarta joista suurin osa on asuttamattomia. Singaporen nykyinen asukasluku on paikallisen tilastokeskuksen mukaan 5.08 miljoonaa ja 2009 Singaporessa kävi yhteensä 9.7 miljoonaa vierailijaa.

Osuimme yllättäen keskelle häämessuja. Näytteilleasettajat esittelivät hääpukuja sekä hääkansioita, kiinalaista tapaa kuvata hääpari eri asuissa eri tilanteissa ja koota kuvista suuri kirja häävieraiden ihasteltavaksi. Toisilla oli erilaisia valkoisia hääpukuja eri paikoissa esim. rannalla, puistossa, kirkon edessä jne. Joillakin oli mitä tahansa vaatteita eri ympäristöissä. Yksi oli erikoistunut tekniikkaan ja kuvasi hääparia lentokoneen vieressä, moottoripyörän selässä, auton kanssa jne.

Tämän päivän lounas koostui japanilaisesta ruoasta, nautittuna Suntec Cityn alimmassa kerroksessa Varallisuudenlähteen vieressä. Varallisuudenlähteen, joka on maailman suurin suihkulähde, rakentaminen vuonna 1997 maksoi kaikkiaan 6 miljoonaa USdollaria. Lähde on tehty valetusta pronssista. Ravintola oli pienoinen, mutta siisti ja hyvää perusruokaa tarjoava. Raa’at kala- ja äyriäisruoat eivät pelottaneet vaikka olimme tropiikissa. Ennakkoluulottomasti söimme niin ravut kuin tonnikalatkin soijakastikkeen ja wasabin kera.

Singapore Sling tarjoiltiin ensimmäisen kerran vuonna 1915 Raffles Hotellin Long Baarissa. Drinkki sisältää giniä, Cointreauta, kirsikkabrandya, Dom Benedictinea, ananasmehua, grenadinea, Angousturaa ja limeä.

Malleja hääkuvista

Lounaalla