Kiinalaisen uudenvuoden kymmenentenä päivänä on hyvä kutsua ystäviä sekä sukulaisia päivälliselle syömään eilisistä uhrijuhlista ylijäänyttä ruokaa.

Eilen kävimme Göteborgissa katsomassa Thomas Petersonin esityksen ” Vilken högoddsare!”. Koska Lisebergsteatern sijaitsee aivan Gothia Toweria vastapäätä, päätimme syödä heidän kuuluisat rapuvoileivät ennen esitystä. Mutta monien alueella olevien päällekkäisten tapahtumien (Båtmässan, Melodifestivalen, Robert Gustafsson i Rondo) johdosta hotellin kaikki ravintolat olivat täyteen buukattuja. Siirryimme suunnitelmaan B ja nautimme pikaiset kebabrullat lähigrillillä.

Matka Göteborgiin oli verrattavissa käynnissä olevan Ruotsin Rallin talviseen erikoiskokeeseen. Lunta tuli taivaalta ja puhuri pyyhki sitä myös vaakatasossa yli tien. Pahimmillaan näkyvyys oli alle 5 metriä osuessamme aura-auton perään, mutta muuten haittana oli vain runsas lumi ja hitaanlainen liikenne. Onneksi varasimme runsaasti aikaa matkantekoon joskin Gothia Towerin ravintoloiden ollessa täynnä, emme enää ehtineet muuta ravintolaa etsimään vaan tyytyminen oli lähigrillin tarjontaan.

Näkemämme komedian miehitys oli näyttelijätaidoiltaan vaihteleva eikä ohjaus ollut täysin onnistunut päähahmon (Thomas Peterson) kanssa. Naurua irtosi enemmän puoliajan jälkeen vaikka koko esityksen avaus olikin loistava. Muutamia ylilyöntejä tapahtui, mutta kokonaisuudessaan harmiton komedia.

Vilken högoddsare!