Koska hotellimme sijaitsi sopivasti lähes keskellä Times Squarea ja Broadwayn kupeessa, työpäivien jälkeen ehti vielä käväisemään yhdessä jos toisessa paikassa, kävellen. Myös ravintoloita riitti valittaviksi. Jokainen lounas ja päivällinen syötiin eri paikassa vaikka pysyttelimmekin pääsääntöisesti Midtownin alueella työni takia.

Satavuotiaassa Grand Centralissa (Päärautatieasema) olivat sekä kohentaneet pintoja että rakentaneet sisälle näyttelyn rautatien historiasta Amerikan maalla sekä tietysti näyttelyn itse Grand Centralin historiasta. Yhden näyttelyn yhteydessä oli kasa vanhoja matkalaukkuja, kiitettävä valikoima niin kokoja kuin materiaalejakin. Alakerran ravintolamaailmasta bongasimme Feng Shui nimisen ravintolan. Ei kyllä näyttänyt olevan paikan Feng Shuit kohdillaan nimestä huolimatta. Ja ehkä tuosta Feng Shuin kohdillaan olemista kertoi sekin, että myös meidän rahat menivät lähellä sijaitsevalle jäätelönmyyjälle emmekä ostaneet kiinalaisravintolasta mitään. Ei siellä ollut muitakaan asiakkaita.

Rautatieasemalta kävelimme kohti Rockefeller Centeriä jossa yleisöluistelut olivat juuri lopuillaan. Ehdimme ihailla viimeiset piruetit ja erään aasialaistaustaisen miehen taitavat silmukat. Intoutuipa tuo luistelusankari tekemään muutaman hypynkin, onnistuneesti. Luistinradan vieressä oli Legon myymälä mielikuvituksellisine näyteikkunoineen, katosta roikkui lohikäärmeen häntä, legoista tehty tietenkin. Jos olisi kauppa ollut auki, olisin voinut käydä kertomassa käärmeen vuoden jo alkaneen ja lohikäärmeen vuoden loppuneen. Ei ollut kauppa auki joten sinne jäi häntä roikkumaan.

Pääsimme myös nauttimaan Super Bowl illasta visiittimme aikana. Peli pelattiin etelässä joten paikalle emme edes harkinneet lähteä, mutta pitihän se peli katsoa kun Jenkeissä kerran oltiin. Oikeasti amerikkalaiset suosivat kotona tai kavereiden luona katselua joten urheilubaarit eivät ole ne suosituimmat katselupaikat. Aitoa tunnelmaa olisi siis löytynyt vain jonkun kotoa, mutta me istuimme aidomman puutteessa baarissa, kunnes sähköt kentältä menivät ja meitä alkoi väsyttää. Sen jälkeen siirryimme hotellihuoneeseen loppuhuipennuksen ajaksi. Onneksi jaksoimme seurata loppuun saakka, sillä jännitys alkoi vasta tuon sähkökatkon jälkeen. Sähkökatkon josta kirjoitettiin seuraavana päivänä jokaisen lehden kannessa ja josta puhuttiin televisiossa läpi päivän. Paitsi silloin kun käytiin läpi Beyoncen väliaikaesitystä joka sai vähintään yhtä paljon palstatilaa ja tv-minuutteja kuin tuo pelin pitkäksi toviksi keskeyttänyt sähkökatko. Voittajien juhlinta jäi taka-alalle, liekö ollut tarkoituskin.

 

138-normal.jpg

Grand Central takanaan Met Lifen jylhä toimistorakennus ja sivulla valaistu Chrysler Building

 

122-normal.jpg

Asemalla on 100 lasissa, kirjaimellisesti

 

124-normal.jpg

Taitaa olla satavuotias tämä kirjelaatikkokin

 

130-normal.jpg

Feng Shui nimessä ei riitä tekemään paikasta menestyvää

 

147-normal.jpg

Rockefeller Centerin punaisena hehkuva suihkulähde

 

159-normal.jpg

Tästä alkoi Beyoncen Amerikoissa ylistetty keskiaikashow