Meidän kotikylällä on yksi vallan mainio ravintola, nimeltä King Food Street. Konsepti toimii siten, että pöytäseurueelle annetaan ruokakortti jonka jälkeen saa lähteä ruoan metsästykseen (ilman asetta) eri maakuntien keittiöiden tiskeille. Ruoat ovat annoksittain näytillä joten valinta on helppoa myös kieltä taitamattomalle. Tosin näytillä ovat tuoreet tuotteet joten valmistustavasta ei tilatessaan tiedä ellei osaa sitä kiinaksi kysyä ja vastausta ymmärtää. Olen kovasti tykästynyt konseptiin ja näyttää siitä pitävän paikallisetkin, paikka on joka päivä ruoka-aikoina tupaten täynnä. Itse yritän osua sinne vähän ruoka-aikojen ulkopuolella, tungosta ja ruokien pitkiä odotusaikoja välttääkseni.


Tänään valitsin teemaksi haudutetut ruoat (dumplineita, lihapullia, varsipapuja) ja jälkkäriksi Etelä-Kiinan suosittuja munaleivoksia. Herkkuja isolla H:lla.


Yksi asia jäi askarruttamaan. Minut istutettiin pöytään joka oli suoraan palo-oven alla. En ole varma onko ovi automaattisesti toimiva ja jos on, kuinka nopeasti se sulkeutuu. Ajattelin kuitenkin ehtiväni alta pois jos hälytys käy ja jäin niille sijoille syömään. Ei käynyt hälytys, eikä selvinnyt oven toimintaperiaate.