Otin jälleen mukaani kameran ja suuntasin yhteen pieneen vanhaan kylään Guangzhoun kupeessa. Aurinkoinen päivä veti turistin pikkuhiljaa veteläksi, mutta pikkukioskien jäätelöt ja juomavesi auttoivat jaksamaan.

Daling kylän kerrotaan perustetun vuonna 1119 ja se on yksi alueen vanhimmista kylistä. Kylää reunustavat takana Pu vuori ja edessä Yudai joki. Matkaoppaan mukaan kylän nähtävyyksiä ovat vanhat kivisillat (löysin yhden), temppelit ja muistohuoneet (monet niistä kiinni), vahtitorniportit (löysin yhden), graniittikujat (näitä oli monta ja olivat idyllisiä), vanhat puut (näitäkin löytyi useita) ja vanhat rakennukset (useita oli kunnostettu, mutta niitä heikompikuntoisiakin löytyi).

1700-luvulta peräisin olevan kylän kaivon (Shajingqi) veden kerrotaan olevan niin hyvää, ettei siinä keitetty riisi pilaannu vuorokaudessa kuumimpinakaan kesäpäivinä. En uskaltanut kokeilla tuon väitteen todenperäisyyttä ja varmistaakseni, ettei kukaan muukaan laita minua asiaa kokeilemaan, jätin riisit syömättä.


A%20bridge-normal.jpg

1600- ja 1700- lukujen vaihteessa rakennettu Longjin silta johtaa yli samean Yudai joen


A%20big%20pavilion-normal.jpg

Kuusikulmainen Big Pavilion (iso paviljonki) on rakennettu vuonna 1884


A%20Chen%20perheen%20muistohuone-normal.

Vuonna 1522 rakennettu Chen perheen muistohuone on yksi kylän upeimmista vanhoista rakennuksista. Sen erikoisuuksiin kuuluu ovikivet joihin on kaiverrettu länsimaalaisia ihmisiä perinteisissä asusteissaan (ei siis kiinalaisissa) kts. alla.


A%20Chen%20perheen%20muistohuoneen%20ovi

Tällaiset kaiverrukset ovat äärimmäisen harvinaisia ja antavat olettaa Chen perheen olleen mukana kansainvälisessä kaupassa jo satoja vuosia sitten.


A%20muistohuone-normal.jpg

Tähän "Two Hall Temple" eli kahden salin muistohuoneeseen ei ollut pääsyä, siitä pitivät huolen ovien vartijat


A%20maan%20jumalan%20alttari-normal.jpg

Esi-isille pystytettyjen temppeleiden ja muistohuoneiden lisäksi kyläläiset olivat muistaneet maiden jumalia alttarein, näillä alttareilla poltetaan suitsukkeita hyvitykseksi maiden jumalille joiden alueella talot sijaitsevat


A%20dragonboat-normal.jpg

Yhdestä muistohuoneesta löytyi suvun kaksi lohikäärmevenettä. Aikoinaan niiden merkitys on ollut suuri ja jokaisella suvulla on ollut oma/omat veneensä joilla sitten ollaan mitelty sukujen paremmuutta ei vain melonnassa vaan myös veneen rakennuksessa ja veneen upeudessa.