Lensimme perjantaina 7.1. Suomeen pikkusiskoni tyttären Veera Karoliinan kastetilaisuuteen osallistuaksemme. Matka oli Willelle pitkä, mutta täynnä ihmeteltävää. Nukkua ei malttanut kun uutta sai kokea joka minuutti. Ensimmäisen lentomatkansa Wille teki jo reilu vuosi sitten, mutta tuosta ei taida paljon muistikuvia pienessä mielessä olevan. Nyt touhua riitti lentomatkan (tai matkojen) alusta loppuun. Tampereelta jatkoimme autolla kohti Etelä-Pohjanmaata. Sakean lumisateen saattelemana liukastelimme kolmostietä pitkin. Hieman reilun sadan kilometrin matkalla näimme kaksi rekkaa ja yhden henkilöauton ojassa. Kaikkien onnettomuuksien luona vilkkui sinisiä valoja poliisien päivystäessä paikalla. Ambulansseja vastaamme ajoi onneksi vain yksi. Itse pääsimme onnellisesti perille ja uupuneina majoituimme mukavaan mökkiin.

Lauantaiaamulla ehdimme sekä kauppaan että Willen kanssa pulkkamäkeen ennen kastetilaisuuden alkua. Wille väsähti ulkoilusta niin, että nukkui isänsä valvonnassa varsinaisen kasteen. Me muut pääsimme sentään kastetta todistamaan. Pappi puhui vuolaasti ja laulatti jäykkää pohjalaisyleisöä heikosti suuhun sopivilla virsillä. Ei virsissä mitään vikaa ollut, mutta kohderyhmä oli jäyhää. Veera saatiin kuitenkin kastettua kirkon jäsenyyteen jonka jälkeen juhlakansa pääsi runsaan ja herkullisen ruokapöydän kimppuun. Tässä vaiheessa ehti Willekin isänsä kanssa paikalle. Loppuiltapäivä ja illan alku kului lähisukulaisten kanssa seurustellen sekä kakkua napostellen. Osa juhlaväestä suuntasi koteihinsa illan pimennyttyä, osa jäi vielä kanssamme mökkimajoitukseen juhlapaikalle.

Sunnuntaina nautimme Suomen talvisäästä ulkoillen yllättäen lämmenneessä ilmassa. Puut pudottelivat painavia lumipaakkuja arvaamattomasti sinne tänne. Onneksi kukaan ei saanut mitään raskasta lumikasaa niskaansa. Iltapäivällä saunoimme rauhassa ja pitkään. Wille pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa saunaan, eikä hän sieltä pois olisi sitten tullutkaan. Lämpimillä lauteilla veden kanssa leikkiminen oli niin mukavaa, että itkuhan siinä pääsi kun sauna loppujen lopuksi piti jättää. Saunan jälkeen nautimme takkatulesta paistaen makkaroita. Tämäkin homma oli Willestä varsin mukavaa. Huomenna alkaa paluumatka, autolla Tampereelle ja lentäen Helsingin kautta kotiin.

Mäenlaskussa Wille, vaari ja veljeni poika Elias

Veera Karoliina vanhempineen