Lounastimme resort-mallisessa ravintolassa jonka ympäristö oli kaikkea muuta kuin resort, mutta ravintola oli viihtyisä ja raaka-aineet tuoreita. Kalat, äyriäiset, linnut, pienet nisäkkäät ja matelijat odottivat altaissa tai häkeissä joista asiakkaat kävivät valitsemassa haluamansa. Juomaksi saimme paikallista erikoisuutta, viinietikasta tehtyä juomaa joka yllätti maullaan. Lievästi makeaa kotikaljaa muistuttava juoma on tarkoitettu edesauttamaan ruoansulatusta kala-aterian jälkeen. Koska Jiangmenin alueella syödään paljon kalaa ja äyriäisiä, ovat he kehittäneet juoman joka helpottaa sen sulattamisessa. Totta tai ei, juoma on erittäin hyvää.

Päivällisellä tutustuimme aitopaikalliseen tienvarsikuppilaan. Astiat tiskattiin pöydässä edessämme kuumavesihuuhtelulla. Sisäpihalla oli raaka-aineet totutusti altaissa ja häkeissä. Yksinkertaista, mutta maukasta ruokaa onnistuivat kaikesta huolimatta tarjoilemaan. Eikä ateria saanut vatsojamme sekaisin.

Sain kuvan Willen nauravasta naamasta nenän vierus koristettuna verisillä naarmuilla. Oli kaatunut tarhassa jäisellä pihalla. Onneksi ei nenä murtunut eikä hampaita katkennut. Ihan sisältä vihloi katsoa hänen kuvaansa ja ajatella pieni mies kaatumassa holtittomasti naamalleen. Äitinsä häntä tarhasta hakiessa oli Wille kuitenkin yhtä iloinen kuin aina, loppu hyvin kaikki hyvin.

Resort mallinen ravintola

Ja heidän elävä ruokalistansa