Aloitin aamun pitkällä lenkillä ystäväperheen koiran kanssa. Muiden vielä nukkuessa teimme reippaan kävelyn kirpeässä, mutta aurinkoisessa säässä. Nyt alkoi saastepilvikin hellittää ja taivas pääsi ajoittain iloksemme pilkottamaan.

Pidimme ”naistenpäivän” kiertäen vanhaa kaupunkia, vieraillen kaupungin jumalan temppelissä, kahvitellen Taikang Lulla ja päättäen turneemme pitkään päivälliseen Xintiandilla. Taikang Lulta löysin kolme kivaa taulua kotiin vietäviksi. Yksi on laajakuva Shanghaista ja kaksi vanhoja perinteisiä kiinalaisia silkkikankaalle tehtyjä töitä jotka ostin kaupasta jossa mm. Jude Law on Shanghain vierailullaan käynyt. Toki Jude Law ei vaikuttanut ostospäätökseeni millään tavalla sillä kuulimme asiasta vasta maksaessamme ostoksia.

Taikang Lun alue oli sekin muuttunut. Pieniä kujia oli raivattu lisää kaupoille, kahviloille ja ravintoloille. Sokkeloita riitti pidempäänkin kävelyyn. Tunnelma oli sama vanha ja tutuista kaupoistakin suurin osa oli tallella. Lämpötila oli jäätävä niin ulkona kuin sisällä kaupoissakin. Onneksi löysimme kahvilan jossa saattoi riisua takin paleltumatta penkille.

Vanhan kaupungin lampi uuden vuoden koristeissa

Kaupungin jumalan temppeli ja punaiset lyhdyt

Taikang Lun kahvila jossa ei tarvinnut palella