Vuoden ensimmäisenä päivänä kiinalaiseen perinteeseen kuuluu yhteinen aamiainen perheenjäsenten kesken. Aamiaisella ei saa syödä riisipuuroa, ettei rikkaus katoa koska ennen vanhaan vain köyhät söivät riisipuuroa. Lihaa ei myöskään tule aamiaisella syödä koska monet jumalat, jotka ovat kasvissyöjiä, saapuvat juhliin aamulla. Ihmisiä ei tule tänään herättää kutsumalla heitä nimillä, muuten he tarvitsevat muiden ihmisten apua koko alkaneen vuoden. Makean teen juominen takaa perinteen mukaan sen, että kaikkien suusta tulee vain makeita sanoja.

Tänään tulee uskomuksen mukaan välttää malttinsa menettämistä ja lasten kurittamista. Naisten ei tulisi käyttää keittiöveistä joka symboloi pahaa, vihaa, vaaraa ja onnen katkaisemista. Tästä syystä ei uusia ruokia tänään valmisteta vaan syödään eilisen tähteitä. Jos joltakin tänään rikkoutuu lautanen, kulho tai kuppi tietää se huonoa rahaonnea. Naimisissa olevan naisen ei tule mennä äitinsä taloon koska se tietää äidin perheen köyhtymistä. Lounaan jälkeistä ruokalepoa tulee välttää koska se aiheuttaa laiskuutta koko vuodeksi.

Hiustenpesulla tulee pesseeksi pois myös hyvän onnen. Vaatteita ei myöskään tule tänään pestä koska päivä on veden jumalan syntymäpäivä. Kaikkien tulisi tänään pukeutua uusiin vaatteisiin symboloiden näin jättävänsä vanhan taakseen, mutta mustaa ja valkoista vaatetusta tulee välttää koska ne kuuluvat hautajaisiin. Ystäväperheiden luona joiden omainen on hiljattain menehtynyt, ei tule vierailla. Jos joku on sinulle velkaa, ei takaisinmaksua tule tänään pyytää, ettei samaa joudu tekemään läpi koko vuoden. Eikä pitäisi antaa kenenkään ottaa mitään taskuistasi tai laukustasi koska se symboloi rahan menetystä alkaneena vuonna.

Tässä lueteltuina vain osa elossa olevista traditioista. Monilla alueilla on lisäksi omia paikallisia tapojaan yleisien uskomusten lisäksi. Hämmästyttävän monet yhä noudattavat näitä "sääntöjä" jopa isoissa kaupungeissa ja moderneissa kodeissa. Kiinalainen kulttuuri ei näin ole, ainakaan vielä, häviämässä minnekään.

Yleisin Uuden Vuoden toivotus Kiinassa on Gong Xi Fa Chai joka tarkoittaa ”onnittelut ja ansaitse omaisuus”.