Kävimme Guangzhoussa ja löysimme saunan sekä suomalaista musiikkia. Saunaan emme poikenneet kun ulkonakin sai hien pintaan, mutta CD:t ostimme pois maleksimasta, suomalaista kannattaaksemme. Samalla reissulla metsästimme mm. peilejä kylpyhuoneisiimme, keittiön roskista ja kenkälusikkaa (jota ei löytynyt!). Huomenna pitää mennä asunnolle mittailemaan ja ihmettelemään jonka jälkeen voi palata samoihin kauppoihin varsinaisille ostoksille.

Keittiön roskiksen haku oli hankalampi rasti kuin kuvittelin. Etsimme korkeaa, polkimella avattavaa, kokonaan aukeavaa, pehmeästi kiinni menevää, kromin väristä ja sormenjäljille immuunia vaihtoehtoa joita muutaman tunnin kiertelyn jälkeen olimme löytäneet tasan 2, sen kalliin ja vielä kalliimman. Muovisia, iloisen värisiä, pieniä, vain osittain aukeavia tai kannettomia löytyi joka lähtöön. Yhtään niistä en kylläkään kelpuuttanut meille.

Vatsan ilmoittaessa lounasajasta, olimme juuri HolidayInn hotellin vieressä joten poikkesimme samassa rakennuksessa olevaan kiinalaiseen ravintolaan. Sisään käveltyämme kertoi tarjoilija, että tämä on toinen kerros. Vastasin, että tiedämme kyllä. Tarjoilija jatkoi, että tämä on kiinalainen ravintola. Hämmentyneenä sopersin, että niin oletimmekin, pääsisimmekö syömään. Tarjoilija vähän mittaili meitä päästä jalkoihin ennen kuin kysyi: pöytä kahdelle? Olimme paikan ainoat ulkomaalaiset, todennäköisesti pitkään aikaan. Ihmettelen kyllä miksi, sillä paikka oli mukava ja ruoka oli hyvää.


Saunaan olisi päässyt, ellei ulkoilmassa hikoilu olisi riittänyt.


Automusaa ja suomalaiset löydöt.