Aamutuimaan olin perillä Pekingissä lyhyiden, mutta tehokkaiden lepotuntien päätteeksi. Majoituttuani lähdimme sateiseen säähän temppelikierrokselle.

Ensimmäisenä vuorossa oli Konfutsen temppeli jossa on uhrilahjoja annettu Konfutselle sekä hänen lähimmille mestareilleen jo tuhansia vuosia. Konfutse (551-479 eKr) oli aikansa suurin ajattelija ja opettaja. Hän oli ensimmäinen joka perusti Kiinaan yksityiskoulun. Hänen periaatteenaan oli opettaa kaikkia säätyyn, varallisuuteen, uskontoon tms. katsomatta.

Toisena temppelikohteena oli vain kivenheiton päässä sijaitseva massiivinen Lama temppeli. Paikan erikoisuutena on viimeisessä rakennuksessa (Wanfuge sali, joka rakennettu 1748-1750) sijaitseva maailman isoin yhdestä puusta veistetty Maitraya Buddha. 26 metriä korkea Buddha on veistetty yhdestä tiibetiläisestä santelipuun rungosta ja se on vuonna 1990 päässyt jopa Guinnessin ennätystenkirjaan.

Viimeisenä päivän ohjelmaan kuului tuttavapariskunnan luona vierailu. Ihana vaihtaa kuulumisia ja turista pitkän tauon jälkeen joten ilta venyi pitkälle. Hämmästyttävästi minäkin jaksoin virkeänä loppuun asti jonka jälkeen tosin uni, hotellin pehmeässä vuoteessa, maittoi makeasti.

minä ja Konfutse

Konfutsen temppelissä puutkin näyttävät vanhoilta ja viisailta

selkeää informaatiota ulkolaisille metroaseman edustalla

maailman suurin yhdestä puusta veistetty Buddha

lounasravintola jossa nautimme hyvät sushit