Mielenkiintoinen Masters ja erityisesti sen viimeinen pelikierros eilen. Skandaaleissa ryvettynyt Tiger Woods, jonka edellisestä voitosta on kulunut jo 17 kk, oli yllättäen vauhdissa aiheuttaen painetta vastustajilleen. Ensimmäisten 9 reiän jälkeen peli ei kuitenkaan kulkenut samalla loistolla ja loppukiri jäi vajaaksi. Tuloksena jaettu neljäs sija.

Nuori skotti, ensimmäiset kierrokset hienosti pelannut ja upeasta 4 lyönnin johdosta matkaan lähtenyt, Rory McIlroy oli henkisesti kovan paikan edessä takellellen pahasti jo ensimmäisillä rei’illä, mutta täydellisen romahduksen hän koki vähän myöhemmin 10. reiällä. Lopputuloksena jaettu 15. sija.

Voiton vei eteläafrikkalainen Charl Schwartzel tullen kuin puun takaa ja pelaten viimeiset reiät tarkasti, lopettaen upeaan birdieen ja voittaen toiseksi tulleet australialaiset Jason Dayn ja Adam Scott:n kahdella lyönnillä.

Minua tuo kisa viihdytti neljänä iltana/yönä peräkkäin TV:n välityksellä. Aurinkoisten aktiivisten päivien jälkeen oli mukava käpertyä sohvannurkaan seuraamaan golfia ja nauttimaan upeista maisemista sekä vieläkin aurinkoisemmista seuduista.

Edessä 2011 voittaja Schwartzel ja takana 2010 voittaja Phil Mickelson (kuva www.augusta.com)