12.12.1911 Delhi syrjäytti Kalkutan Intian pääkaupunkina. Me kävimme tänään syrjäyttämässä tyttären vanhan sohvan uudella. Tai oikeastaan tuo uusi sohva saapuu vasta ensi vuoden puolella, mutta tilaus tehtiin tänään.

Eilen kävimme syömässä ruotsalaista jouluruokaa perinteiseen tapaan Albertsissa Trollhättanissa (www.alberthotell.se). Sillipöytä oli saanut taas vanhojen tuttujen seuraksi uusia makuja, joita on jo kymmeniä. Leikkeleet ovat herkullisia aina savustetusta poronsydämestä kaneli-lammas-rullaan ja perinteiseen joulukinkkuun. Lämpimät ruoat taasen ovat hyvin ruotsalaisia mm. lihapullia, prinssinakkeja, janssonia, makkaroita ja herneitä. Lämpimistä suosikkini on katkarapumunakas joka tosin tänä vuonna jäi syömättä kuten kaikki muutkin lämpimät. Runsas ja loistava sillipöytä täydennettynä leikkeleillä vei vatsasta niin ison osan, ettei lämpimälle ruoalle jäänyt tilaa vaan se säästettiin jälkiruoille. Jälkiruokahuone oli edelleen uskomaton, vaikka olivatkin karsineet hieman edellisvuosien ylenpalttisesta runsaudesta. Parasta antia oli sitruunajuustokakku jota olisi mielellään syönyt enemmänkin jos vain olisi jaksanut. Onneksi kaikki maut saa suuhun pienilläkin annoksilla.

Jälkiruokia siirryimme nauttimaan rauhalliseen loungeen jossa Leon sai syödäkseen ja Wille sai rauhassa touhuta muita ruokailijoita häiritsemättä.