Ehdimme vierailla parissa palatsissa jotka sijaitsevat vain kävelymatkan päässä toisistaan. Toinen, Gyeongbokgung palatsi, seisoo upeasti leveän Sejongno bulevardin päässä valtavan Gwanghwamun portin takana. Taustalla häämöttävät upeat vuoret. Bulevardilla palatsia vartioi kaksi isoa patsasta, amiraali Yi Sun-sin ja Joseon dynastian kuningas Sejong Suuri. Saman bulevardin varrella, aivan amiraalin patsaan kohdalla on jättimäinen rakennus jossa sijaitsee useita suurlähetystöjä mm. Suomen. USA:n suurlähetystö on sekin bulevardin varrella, mutta hieman lähempänä palatsia ja heidän käytössään on aivan oma tylsännäköinen linnoitus.

Tuolta samalta bulevardilta, Koreana neonvaloilla varustetun korkean rakennuksen kohdilta, poliisiaseman vierestä lähtee hopp-on-hopp-off kaupunkikiertoajelu niin kaksikerroksisella kuin tavallisellakin bussilla. Tämä kiertoajelu on toista samalta bulevardilta, mutta lähempää palatsia lähtevää kattavampi ja laajempi. Hinnassa ei kuitenkaan ole juurikaan eroa. Eli etsimällä korkean talon jonka katolla loistaa punaisella teksti Koreana, löydät bussin lähtöpaikalle. Lippuja saa ostaa pienestä kioskista bussin lähtöpaikalta. Liput ovat voimassa ostopäivän, eivät vuorokautta.

Gyeongbokgung palatsin historia alkoi vuonna 1395, kolme vuotta Joseon dynastian perustamisen jälkeen, kuningas Taejo (Yi Seong-gye) rakennuttaessa uuden pääpalatsin. Gyeongbokgung palatsi valmistui kun uuden dynastian pääkaupunki siirrettiin Gaegyeongista Souliin joka silloin tunnettiin nimellä Hanyang. Palatsi tuhoutui tulipalossa japanilaisten hyökätessä 1592 ja se uudelleenrakennettiin vasta 1867 kuningas Gojongin hallitessa. Japanilaismiehityksen aikana 1910-1945 suurin osa palatsista hävitettiin maan tasalle. Ainoastaan muutama rakennus säilyi, kuten Gyeonghoeru paviljonki ja Geungeongjeon juhlasali. Gyeongbokgung palatsin kunnostustyöt ovat olleet käynnissä vuodesta 1990 ja tarkoituksena on saattaa palatsialue entiseen loistoonsa. Tähän mennessä on mm. japanilaisten hallintorakennus purettu Heungnyemun portin tieltä jotta portti voitiin entisöidä alkuperäiselleen. Palatsin kuninkaallinen osa ja kruununprinssin käyttämä osa ovat nekin peruskorjatut. Vuonna 2010 valmistui palatsin pääsisäänkäynnin Gwanghwamun portin entisöintityöt.

 

005v-normal.jpg

Yksityiskohta Gwanghwamun portin koristeista

 

013v-normal.jpg

Portteja oli palatsialueella useampia

 

009v-normal.jpg

Jasmiinipuut kukkivat ja tuoksuivat upeasti

 

014v-normal.jpg

Valtaistuinsali näytti korealta

 

025v-normal.jpg

Gyeonghoeru paviljonki joka toimi sekä kuninkaallisten että valtiovieraiden juhlapaikkana

 

029v-normal.jpg

Kuninkaallisia makuutiloja jotka muistuttivat epäilyttävästi hirsimökkejä

 

034v-normal.jpg

Palatsialueelle oli rakennettu museo jonka ulkotiloissa oli vanhempia ja uudempia korealaisia rakennuksia näytillä, tämän rakennuksen katto näytti huolimattomasti kasatulta, mutta lienee tarkasti suunniteltu ja toteutettu

 

037v-normal.jpg

Kiviveistokset ovat olleet aikanaan suosittuja ja niitä on ollut paljon, tällaisia ukkoja pystytettiin mm. haudoille

 

046v-normal.jpg

Myös erilaiset puuveistokset ja erityisesti kummalliset naamat ovat kovin korealaisia