Shanghain viikonloppumme alkoi tuttuja paikkoja kierrellen. Paljon oli uutta jälleen rakennettu, mutta edelleen näkyi rakennustyömaita ympäri kaupunkia. Shanghai muuttuu yhä kovaa vauhtia.

Hotellin valitsimme Lujiazuin alueelta, optimoidaksemme kulkemisemme. Pudongin keskusta on hotelliltamme valloitettavissa jalan ja sekä Jinqiao (vanha asuinalueeni) että Puxi (vanha keskusta) lyhyen taximatkan päässä. Tosin Puxin puolelle siirryimme tänään myös metroa käyttäen, välttääksemme ruuhkassa istumisen.

Monen kilometrin taivalluksen ja muutamien verkkaisten pysähdysten jälkeen oli aika istahtaa päivälliselle. Paikaksi valitsimme Bali Lagunan Jing’an puistossa. Olimme erittäin tyytyväisiä niin palveluun kuin ruokaankin.

Loppuilta kului O’Malleys:n Suomi-illassa jota tähdittämään oli saapunut Tiskikone (http://www.tiskikone.com/bio.html). Bändin kaksi jäsentä asuvat tällä hetkellä Kiinassa ja loput olivat tulleet tänne vierailulle. Heittivät sitten pari keikkaan bändin jälleen ollessa koossa ja ihan kelvollisesti soittivatkin.

Suomi-illassa törmäsimme muutamiin vanhoihin tuttuihin joista suuri osa tuntui olevan lähdössä komennukseltaan takaisin Suomeen. Uusia naamoja olikin sitten tarjolla enemmän. Toki olen ollut pois Shanghaista jo reilut 2,5 vuotta, joten eipä tuo ole ihme.


Hotellimme Gran Melian "taidenäyttelyä", käytävät oli runsaasti koristeltu


Lujiazuin liikenneympyrä sekä autoille että jalankulkijoille (toisessa kerroksessa)


Lounasravintolamme kokit työssään...


ja tässä heidän aikaansaannoksensa


Ravintola Bali Laguna ulkoa...


ja sisältä


Tällaisia herkkuja tilasimme pöytään


Äyriäiscurry tarjottiin hauskasti ananaksesta