Aamulla matka suuntautui Guangzhoun kansainväliselle lentokentälle. Terminaalirakennus ei ole valtava vaikka kenttä onkin lentoliikenteeltään vilkas. Mission Hills golfmaailman sijainti ajomatkan päässä tekee kentästä kansainvälisten golfturistien suosiman. Ehkä juuri tästä syystä kentältä löytyy merkkiliikkeitä kiitettävässä määrin. Hinnat Guangzhoussa ovat yllättävän alhaiset. Kenttä onkin yksi edullisimmista kentistä joilla olen käynyt. Jos siis olet matkalla Guangzhouhun, niin kentältä löytyy mm. edullisia Ballyn, Burberryn, Bossin ja Salvatore Ferragamon tuotteita.

Lentoni oli lähes kaksi ja puoli tuntia myöhässä, mutta onneksi kahvilan pehmeä nojatuoli piti seuraa tehden odotuksesta inhimillisen. Vielä kun tilasin jäätelöä odotellessani, ei ajan kuluminen ollut mikään ongelma. Lopulta boardauksen alettua oli portilla kärsimättömiä ihmisiä jotka tahtoivat etuilla jonossa. Mahdollisesti luulivat koneen lähtevän nopeammin heidän niin tehdessä vai luulivatko koneen peräti jättävän heidät kyydistä.

Välilasku Bangkokissa oli lyhyttäkin lyhyempi. Tuubissa (koneen ja lentokenttärakennuksen välissä oleva putkimainen käytävä) oli vastassa poika pidellen kädessään lappua jossa luki nimeni, erään toisen matkustajan nimi ja Singapore. Kun nostin sormeni pystyyn ilmaistakseni olevani lappuun kirjoitettu henkilö, alkoi puolijuoksu läpi koneesta poistumassa olevan ihmismassan. Heti terminaaliin päästyämme saimme hypätä golfkärryn kyytiin ja sitten ajettiin tukka hulmuten läpi terminaalin seuraavan lennon turvatarkastukseen. Siitä selvittyämme saimme juosta viimeiset metrit portille jossa luki ”closed”. Meitä kuitenkin odotettiin joten koneeseen pääsimme ja matka jatkui.

Hätäisen vaihdon vuoksi sain istua nousun jalat ristissä odottaen kuumeisesti turvavyön merkkivalon sammumista. Sen sammuttua ampaisin vessaan vaikka kone oli vielä jyrkässä nousussa. Pytyllä piti sitten istua kuin kaatumassa olevalla tuolilla, mutta helpotti.

THAI:lla matkustaessa on mukavaa kun Singaporeen saavuttaessa kaikille naismatkustajille jaetaan orkideat rintaan. Olen aiemminkin saanut vastaavan koristeen joka tuntuu huomaavaiselta asiakaspalvelulta. Naisten erityinen huomioiminen ja tällä tavalla erityisasemaan nostaminen ei koskaan menisi läpi EU:ssa.

Soitimme tässä aiemmin Pikku-Willelle kun alkoi ikävä kalvaa. Oli sydäntäsykähdyttävää kuulla Willen ääni luurin toisessa päässä. Ihana nauru kaikui luurista heti meidän sanottua kuka soittaa. Pitkän puhelun päätteeksi alkoi nälkä häiritä Willeä, joten mummin kanssa juttelu ei ollut enää yhtä hauskaa.

Juuri laskeutuneena orkidea rinnassa