Ajelimme tänään hurjassa lumimyrskyssä läpi Skånen. Ohitimme ojassa maanneen bussin, tieltä liukastelleita autoja ja pelastuslaitoksen ihmisiä työssään. Näkyvyys oli välillä lähellä nollaa ja ajovauhti laski moneen otteeseen tuskallisen alhaiseksi, edessämme kun oli vielä monta ajettavaa kilometriä ja matkan taittuminen tuntui turhan hitaalta. Säälle kun ei mitään voi, oli vain sopeuduttava tilanteeseen sekä unohdettava kiire. Ja taittuihan se matka vaikkakin verkkaisesti.

Ruotsista päästyämme saavuimme lumisateen liukastamaan Tanskaan. Aura-autot pyyhälsivät moottoriteitä 4-5 auton ryhmissä. Autot liukastelivat kesärenkaissaan, mutta meidän talvirenkailla pystyimme pitämään kohtuullista matkavauhtia. Rødby-Puttgarden lauttasatamassa huomasimme juuri jääneemme edellisen lautan kyydistä joten edessä oli puolen tunnin odotus. Kesällä tuo ei olisi ongelma ollenkaan, mutta talven kylmällä ei autoa tahtoisi sammuttaa vaikka ympäristötietoinen omatunto sitä huutaakin tekemään. Siinä saa sitten painia itsensä kanssa valitseeko autoon jäätymisen vai ympäristön pelastamisen.

Saksan moottoriteillä sade jatkui, onneksi ei taukoamatta. Päämääräämme Timmendorfer Strand:iin saavuimme monta tuntia pimeän laskeutumisen jälkeen. Kaupunki oli kaunis ja jouluisen tunnelmallinen lumipeitteineen sekä jouluvalaistuksineen. Huomasimme yllätykseksemme sen myös olevan ensimmäistä adventtia viettämään tulleiden saksalaisten kansoittama. Ravintolat tarjosivat adventti-menuita ja hotellit myivät adventti-paketteja sisältäen majoituksen sekä ruokailut. Me tyydyimme yhden yön majoitukseen ja maittavaan aamupalaan ennen seuraavan päivän ajourakkaa.

Hotellimme Meridian (kuva hotellin sivuilta)