Vihdoinkin aurinkoa vaikkei taivasta sakean sumun keskeltä nähnytkään. Näkyvyys maantasossakin oli rajallista saastepilven leijaillessa raskaasti kaupungin yllä. Ei kuitenkaan satanut ja siitä olin tyytyväinen.

Käväisin ihmettelemässä uutta upeaa Bundia, loistokkaasti remontoitua Peace Hotellia, Bundin varrella sijaitsevaa vanhaa majakkaa jossa sijaitsee kahvila ja Nanjing Lun kävelykatua. Todettuani olevani viluissani hyppäsin taksiin ja suuntasin takaisin majapaikkaani jossa minua odotti ihana lämmin minestronekeitto.

Syötyämme suuntasimme jälleen kohti Dragonflyta, tällä kertaa sekä käsiä että jalkoja hoidattamaan. Pari tuntia istuttuamme ja maailmaa parannettuamme poistuimme kauniiden kynsien kera.

Illan ohjelma koostui ystävän ja vanhan golfkaverin 50-vuotispäivistä. Meitä juhlijoita oli kuutisenkymmentä joista lähes puolet kiinalaisia ja loput meitä ”länkkäreitä”. Suomesta lentäneitäkin mahtui mukaan kiitettävä joukko josta toki suurin osa sukulaisia, mutta en siis ollut ainoa kaukaa tullut juhlavieras. Kekkerit venyivät pitkälle yöhön, ruoka oli hyvää, ohjelma juhlakalun mukainen ja juhlaseurue iloinen. Kaiken kaikkiaan onnistuneet syntymäpäivät.

Uusi upea Bund saastesumussa

Pudong saasteverhon takana